Asayiş

İstanbul ve Zonguldak’ta göçmen kaçakçılarına operasyon: 6 şüpheli yakalandı

Farklı ülkelerden gayrikanuni yollarla Türkiye'ye getirilen ecnebi tabiiyetli kişilerin, ülke dışına boşaltmak gibi uç illerine sevkiyatını meydana getiren şebekeye müteveccih İstanbul ve Zonguldak'ta planlı operasyonla 6 şüpheli yakalandı. Önceki güneş meydana gelen baskınl

İstanbul ve Zonguldak’ta göçmen kaçakçılarına operasyon: 6 şüpheli yakalandı
04-11-2021 09:23

Düzensiz göçle uğraş ve göçmen kaçakçılığının önlenmesine müteveccih asayiş güçlerinin yürüttüğü icraat bitmeme ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, şimdi evvel müşterek aşırı polisiye soruşturmadan geçirilen müşterek kaçakçılık şebekesinin, gene değişik ülkelerden gayrikanuni yollarla Türkiye'ye getirilen ecnebi tabiiyetli kişileri, ülke dışına boşaltmak kadar uç illerine sevkiyatını gerçekleştirmeye bitmeme ettiklerini belirleme etti.

Göçmen kaçakçılarına müteveccih düzenlenen sormaca kapsamında meydana getirilen uran ve fiziksel takibin devamında 2 Kasım'da İstanbul ve Zonguldak'ta senkronik operasyon düzenlendi. Baskınlarda lağım döşemi üyesi 6 isim yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, ”Şok Evi” namına fehva edilen ve hayat koşullarına ergonomik sıfır antihijyenik 3 değişik adreste meydana gelen kontrolde, aralarında 8 bebek ile beraberce toplanmış 43 ecnebi tabiiyetli göçmen kurtarıldı. Baskınlarda, kesintili göçmenlerin uç illerine sevkinde geçer 7 minibüse de el konuldu. Gözaltına tahsil edilen göçmen kaçakçısı 6 şüpheli, sorgulanmak kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlıların emniyetteki fehva işlemleri bitmeme ediyor.

Öte taraftan ayrımsız göçmen kaçakçılarına şimdi evvel de dayanıklı aşırı operasyon düzenlendi. Geçtiğimiz 17 Mart'tan buyana göçmen kaçakçılığı özne bahis konusu şebekeye hakkında değişik tarihlerde meydana getirilen 7 ayrı operasyonda 13 şüpheli şahıs yakalanmıştı. Bu operasyonlarda 62 ecnebi tabiiyetli kesintili göçmen kurtarılmıştı. O tarihlerde yakalanarak adli makamlara gönderme edilen 13 şüphelinin 5'i tutuklanmıştı.

Sadık Kahraman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?