Gündem

İstanbul Havalimanı Avrupalı rakiplerini geride bırakarak zirvede yer aldı

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) sabık haftayı havi pervaz verilerine layıkıyla İstanbul Havalimanı, Avrupalı rakiplerini geride bırakarak 7 bin 55 seferle zirvede yer aldı.

İstanbul Havalimanı Avrupalı rakiplerini geride bırakarak zirvede yer aldı
05-02-2022 12:02
2020 ve 2021'de dü sene yukarı fazladan Avrupa'daki havalimanları ortada en baş döndürücü geçici ağırlayan hava meydanı olma unvanını elinde bulunduran İstanbul Havalimanı, geçtiğimiz haftanın pervaz verilerinde de zirvedeki yerini korudu. Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine layıkıyla 27 Ocak-3 Şubat tarihleri ortada İstanbul Havalimanı'ndan toplanmış 7 bin 55 pervaz gerçekleşti. Bahsi güzeşte gün aralığında en faziletli günce pervaz rakamına ise 960 seferle 30 Ocak haset ulaşıldı. Listede Amsterdam Schiphol 6 bin 474 seferler ile ikinci tam yer alırken, Madrid Barajas Havalimanı 6 bin 123 uçuşla üçüncü, Paris Caharles De Gaulle Havalimanı ise 6 bin 25 seferler 4'üncü tam yer aldı.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın mevzuya bağlı içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda ise “Avrupa'da zirvedeyiz! 27 Ocak - 3 Şubat Eurocontrol verilerine layıkıyla en baş döndürücü pervaz meydana getirilen hava meydanı olduk. Sağlıklı ve tehlikesiz birçok uçuşlar dileriz” denildi.

Ferhat Yasak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?