Spor

İstanbul Boğazı’nda serbest dalış rekoru kırıldı

Serbest dalış dalında evren rekortmeni ve ulusal sportmen Birgül Erken, İstanbul Boğazı'nda tüpsüz namına 50 m. dalış yaparak 40 m. bulunan özlük rekorunu kırdı.

İstanbul Boğazı’nda serbest dalış rekoru kırıldı
25-12-2021 15:49

Serbest dalış dalında Türkiye'yi arsıulusal organizasyonlarda nice el asimilasyon etmiş ulusal sportmen Birgül Erken, İstanbul Boğazı'nda serbest dalış rekor denemesi gerçekleştirdi. Daha ilkin İstanbul Boğazı'nda 40 m. dalış rekoru mevcut Birgül Erken, bu el 50 m. tüpsüz dalış yaparak kişi rekorunu egale etmiş oldu. Vacrol markası sponsorluğunda gerçekleşen organizasyonda ulusal sportmen Birgül Erken hazırlanmakta olan devir kapsülünü de boğazın derinliklerine bıraktı. Kapsül içre ise binlerce ferdin doğacak namına isteklerini yazdığı mesajları bulunuyor.

Rekor denemesi önceleri hararetli bulunduğunu anlatım fail Birgül Erken, ‘'Heyecanlıyız su az buçuk itici üzere duruyor. Kapsül içre elleme dilekler, mesajlar var. Bunları birlikte yüzyıl sonraya göndereceğim birlikte tane nefesle dalarak. 50 metreye dalarak bırakacağız, saklayacağız. evvel kuvve sonradan sonuç derler, dobra şeyler olacak. Bu denizin ışıksız sularına indiğinde bunlar orada yeşerecek, ekecek üzere ekeceğiz elleme dileklerimizi. Doğadaki şifanın peşindeyiz zira tamamımız tabiatın birlikte parçasıyız. Nefesim aşırı ehemmiyetli nefesin gücüne inanıyorum. Güzel şeylere elleme dileklerle'' dedi.

‘'İstanbul Boğazı'nda birlikte ilki gerçekleştiriyoruz''

Dalış önceleri hazırlıklarını tamamladığını aktaran Erken, ‘'Akıntı iri birlikte mesele esasen ancak tığ burada irfan dalışlarını yaptık. İşinde bilirkişi şahıslar var, banko ön tedariksiz dalmıyoruz. Benim en koyu performansım 81 metre, tahminî 4 dakika sürdü ancak şu anda o denli derinliğine tutmayacağız kavi birlikte su. Bu da birlikte savaşım kendime üzerine rekor kıracağım. İstanbul Boğazı'nda birlikte ilki gerçekleştiriyoruz. Belki de boğazdaki önceki koyu dalış olacak. Herkesin kalbinde birlikte arslan yatıyor toy rekorlar var. Bir buzaltı Guinness Dünya Rekoru gayemiz var, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapacağız. Bunun haricinde da 100 m. hedefim. İlk 100 metreye lobi avrat serbest dalışçı olmayı hedefliyorum. Bu sene benim yılım olacak'' niteleyerek konuştu.

‘'Binlerce ferdin mesajlarının bulunmuş olduğu Vacrol kapsülünü Boğaz'ın sularına indirdik''

Dalış ondan sonra duygularını anlatım fail Erken, ‘'Dalışımızı gerçekleştirdik, hakkıyla aşırı cereyanlı birlikte gün. Lodos bizi vurdu ancak tığ ön dalışlarımızı da yapmıştık. Su aşırı itici değil, anlaşılan itici suya alışacağım. Boğazda birlikte önceki gerçekleştirdik, aşırı heyecanlıyız. Ekibime aşırı teşekkürname ediyorum, geceli gündüzlü çalıştılar ve beni bekâr bırakmadılar. İçinde binlerce ferdin mesajlarının bulunmuş olduğu Vacrol kapsülü Boğaz'ın sularına indirdik'' biçiminde konuştu.

Murat Ergin - Furkan Serttaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?