Asayiş

Isparta’da yeni sene öncesi gıda ve Covid 19 denetimi

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kabilinden yeni yıla tedbir kapsamında gıda işletmelerine müteveccih denetimler yoğunlaştı.

Isparta’da yeni sene öncesi gıda ve Covid 19 denetimi
31-12-2021 18:10

Özellikle yılbaşı sürecinde istihsal ve tüketimi kalan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri kabilinden gıda sektörlerinde çalışkanlık yayınlayan işletmelerde yılbaşına tedarik denetimleri yoğunlaştırıldı ve tedbirler arttırıldı. Yılbaşı sürecinde, faaliyetleri henüz da yoğunlaşan, gıda işletmelerinin gıda güvenliği, hıfzıssıhha gereklilikleri ve Covid-19 salgını ile savaş kapsamında, meydana getirilen denetimlerde gıda işletmecilerinden gıda güvenliği gereklilikleri ve müstevli tedbirleri ile ait kendisine kurallara uyanıklık edilmesi istendiği belirtildi.

Pandemi hassasiyetinin bitmeme etmesi zımnında Covid-19 sığınma tedbirlerine uyanıklık çekilerek, meydana getirilen denetimlerde İşletme girişine, alım satım kasası önüne ve alıcı sahalarına 1,5 mt. mesafeli aralıklarla toplumsal ara uyartı işaretlemeleri yapılması gerektiği vurgulandı, takımlar kabilinden ara ihlallerine izin edilmemesi ve muktezi hıfzıssıhha kurallarına uyulması gerektiği hususunda uyarılarda bulunuldu.

Oğuzhan Uysal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?