Dünya

İspanya'da Kovid-19 salgınında kalan olaylarla dölleme ve önlemler de artıyor

İspanya'da akıbet dü haftadır yükselişe sabık acemi sima koronavirüs olayları yanında aşılamada hızlanmayı ve ek önlemleri de getirdi.

İspanya'da Kovid-19 salgınında kalan olaylarla dölleme ve önlemler de artıyor
26-11-2021 10:54
Madrid

Avrupa'da Avusturya, Almanya, Belçika'daki derece aşırı efdal seviyelerde olmasa da İspanya'da da Kovid-19 salgınında toy olay ve geberik rakamları artışa geçti.

Son 14 gündüz asal alınarak rastgele 100 bin insanlarda tanıdık skor farkı olay sayısının 149'a çıkmış bulunduğu ülkede, günce toy olay rakamları 9 binin hesabına çıkarken virüse ilişkin dirilik kaybı rakamları da 30-50 aralığında tempo ediyor.

Vakaların en aşırı çoğalma gösterdiği ülkenin şimal ve doğusundaki kocabaşı yönetimlerde, mestur coşku mekanlarında doluluk oranının yüzdelik 75 ile sınırlanmasının birlikte ek önlemler alındı.

Katalonya, Aragon, Galisya, Balear Adaları, Navarra bölgeleri, Noel ve yılbaşı tatillerindeki yoğunlukları delik uğrunda tutarık 25 Kasım-7 Ocak tarihlerinde restoran, disko, dinleti alanı, müze yahut firez merkezlerine girişler düşüncesince aşılama sertifikası zorunluluğu getirdi.

Bask ve Valensiya da benzeşim önlemler düşüncesince harekete geçti.

Ayrıca aşılanmada 60 gözyaşı hesabına üçüncü düze aşıya süregelen İspanya'da, nüfusun yüzdelik 9'unun üçüncü düze aşıyı olduğu, ikinci düze aşıyı olanların oranının da yüzdelik 89,2 (12 gözyaşı üzerinde bu skor yüzdelik 90) bulunduğu bildirildi.

Kovid-19 aşısı yaptırmaya ilgi yayınlayan İspanyolların, üçüncü düze aşılara başlanmasıyla gene sayrılarevi önlerinde kuyruklar oluşturduğu görüldü.

AA kadrosu Madrid'deki Kovid-19 hastalarını görüntüledi

Diğer taraftan salgına huzur savaşım düşüncesince kurulan Madrid'deki İsabel Zendal Hastanesine giren AA ekibi, koyu iş servisindeki Kovid-19 hastalarını görüntüleyip ilkah periyodunu izleme etti.

Yetkililer, sabık yılla kıyaslandığında koyu iş birimi ve sayrılarevi yataklarındaki Kovid-19 hastası doluluk oranının enine boyuna düşüt bulunduğunu fakat sonuç zamanlarda az da olsa çoğalma görüldüğünü söyledi.

Ülkede bulunan halde hastanelerin koyu iş ünitelerine Kovid-19 hastası doluluk payı yüzdelik 9 seviyesinde bulunuyor.

Üçüncü düze aşısını bulunan İspanyol yurttaşı Pilar Martinez, "Gayet güzel geçti. Ben aşırı telaşlı değilim. Salgının arama altında tutulacağını düşünüyorum. Çok şimdi bir tomar isim aşılama olacak ve aşının bizi koruyacağına inanıyorum. Aşı olanlarda olay artışı namevcut kabilinden gözüküyor. Ne derece aşırı isim aşılama olursa o derece aşırı şimdi güzel halde olacağız." sanarak konuştu.

İspanya'da salgının başlangıcından buyana 5 milyon 121 bin 100 insanlarda Kovid-19 belirleme edilirken virüs zımnında 87 bin 931 isim yaşamını kaybetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?