Dünya

İslam karşıtlığıyla bildik İsveçli çizer Vilks ve dü siper polisi trafik kazasında öldü

İslam karşıtlığıyla aşina ve çizdiği Hazreti Muhammed karikatürleri zımnında İslam dünyasında iri tepkiye hastalık bulunan İsveçli çizer Lars Vilks ile dü siper polisi, trafik kazası sonrası yanarak öldü.

İslam karşıtlığıyla bildik İsveçli çizer Vilks ve dü siper polisi trafik kazasında öldü
04-10-2021 01:34
Stockholm

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, Lars Vilks ve dü esirgeme polisi trafik kazasında hayatını yitirdi.

İsveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornber, meydana getirdiği açıklamada vakası doğrulayarak dü kolluk memurunun ailelerine başsağlığı diledi.

İsveç mevki televizyonu SVT'nin haberine göre, Smaland alanında mevcut Markaryd yerleşme birimine andıran otoyolda ortak kamyon ile aracın çarpışması kararı patlayan ve çakın düzlük araçlarda 3 insan yanarak öldü, ortak insan ağırbaşlı yaralandı. Yaralanan ferdin kamyon şoförü olduğu, arabada ölen insanların Lars Vilks ve dü kolluk koruması bulunduğu kaydedildi.

Smaland polisi, vakayla ilgilendiren sormaca başlattıklarını duyurdu.

2007 senesinde İsveç'in yerli gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Hz. Muhammed'e taşlama içeren karikatürlerini yayımlamış, karikatürler İslam dünyasında iri tepkiye sebep olmuştu. 2007 yılından beri duyurulmayan ortak adreste canlı ve kolluk korumalarıyla gezen Vilks, nice programda gıcırtı edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?