Asayiş

İş vaadiyle kandırıp dolandırdı

Adana'da işe girdirme bahanesiyle kandırdığı 3 insandan bin lira, el telefonu ve diz üstü elektronik beyin meydan hilekâr sonuç kurbanından bin liralık dünyalık kabul etmek isterken meşhut suç yakalandı.

İş vaadiyle kandırıp dolandırdı
25-02-2022 10:19

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ilişkin Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, içtimai iletişim araçları üstünden irtibata geçmiş olduğu ecnebi tabiiyetli insanları iş bulma vaadiyle dolandırdığı belirlenen Abdulhalil İ.'nin (25) yakalanması düşüncesince düzentileme başlattı.

Çalışmada şüphelinin, tanımış olduğu iş kullanmakta olanları bulunduğunu ve iş bulabileceğini dediği kişilerden dünyalık ve elektronik pırtı istem etmiş olduğu belirlendi. Abdulhalil İ.'nin bu yöntemle Cezayirli S.A.'nın bin lirasını, Suriyeli İ.S.'nin cep telefonunu ve M.K.'nin de dizüstü bilgisayar bilgisayar bilgisayarını almış olduğu belirleme edildi.

Teknik ve fiziksel takibe başlamış olan polis, Abdulhalil İ.'nin, 22 Şubat'ta iş bulma vaadinde bulunmuş olduğu Suriye tabiiyetli A.S. ile Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde buluştuğunu belirleme etti.

Kandırdığı A.S.'nin bin lirasını meydan Abdulhalil İ., bu tam takipte olan manşet ekiplerince meşhut suç yakalandı. Yapılan yukarı arama sırasında Abdulhalil İ.'nin cebinden çıkan bin teklik sahibi A.S.'ye konfirmasyon edildi.

Gözaltına alınıp, emniyete götürülen meşkûk Abdulhalil İ.'nin, sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?