Asayiş

İran sınırında atların sırtında 215 adet av tüfeği ele geçirdi

Van'ın Başkale ilçesinde jandarma ekipleri çeşidinden meydana getirilen operasyonda, İran'dan atlarla yurda sokulan ve etraf kıymeti 742 bin liralık bulunan 215 adet av tüfeği ele geçirildi.

İran sınırında atların sırtında 215 adet av tüfeği ele geçirdi
26-02-2022 11:19

Edinilen bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ile Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tabanca kaçakçılığı gerçekleştirmek talip İranlıların, Başkale ilçesi Sualtı Mahallesi'ne geldiği duyumu katılması karşı alana ameliyat düzenlendi.

Kaçakçıların kaçtığı istikameti belirleme fail jandarma, koyu kar ve tipi altında takibe başladı. Kaçakçıların ve atların kadem izleri belirleme edilerek meydana getirilen takipte, jandarma kabilinden izlendiklerini ayırt fail kaçakçılar atları ve yüklerini bırakarak kaçtı.

Bölgede koyu kar yağışının etkisiyle bazısı atların yarıya derece kar zarfında kalmış olduğu görüldü. Yapılan operasyonda baş döndürücü sayıda cephane ve tabanca ele geçirildi.

Atların karşı yüklenmiş çuvallarda, etraf kıymeti 742 bin liralık bulunan 215 adet av tüfeği ile muhtelif tipte 4 bin 590 adet tabanca mermisi ele geçirildi

Kaçak silahlara el konulurken, vakayla ilişik degaje dirayetli anket başlatıldı.

Harun Aksu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?