Gündem

İran sınır kapılarını 15 gün süreyle kapattı

İran İslam Cumhuriyeti yegâne cepheli aldığı kararla 24 Aralık 2021 tarihinden itibaren 15 gün süreyle Türkiye'ye oluşturulan sınır kapılarını yama sonucu aldı.

İran sınır kapılarını 15 gün süreyle kapattı
24-12-2021 10:14

İran İslam Cumhuriyeti çeşidinden tahsil edilen kararla uygulanan İran İslam Cumhuriyeti durma izni bulunan bireyler, tahsil vizesi olanlar (İran'da okumakta bulunan darülfünun ile fakülte öğrencileri), antre vizesi almış bulunan erler (tüccar ve iş insanları), iş izni almış bulunan bireyler, keyif vizesi almış bulunan bireyler, yatırımcı vizesi almış bulunan erler ve geçişlik ile hicret polisi çeşidinden pasaportu depar belgesi damgası işlenmiş bulunan bireylerin intikal yapabileceği belirtildi.

Konuyla ilişik açıklamalarda mevcut Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, dünkü yıla 8 gün kaldığında İran tarafının almış bulunduğu kararın yılbaşı kutlamasına bağladığını belirterek, “Bugün bizlere mevrut bilgiye göre, 24 Aralık haset geceleyin sayaç 00.00'dan itibaren 15 gün süreyle arızi yerine İran'la sınır kapısı bulunan hepsi kapılarımızın kapatılacağı anlamında oldu. Ben bizzat İran devletinin ortak tane yönlü yerine almış bulunduğu bu sonucu 8 gün sonradan gireceğimiz dünkü yıla, şu demek oluyor ki yılbaşına bağlıyorum. İran devleti bu değişmeyen ile baş başa kişi vatandaşlarının dünya dışına değişik dünkü sene kutlamalarına katılımlarını engel olmak istiyor. Umarım bu değişmeyen levent boylu sürmez ve kapılarımız ortak an önceki açılır. Zaten pandemi dolayısıyla 2 yıla benzeyen ortak zamandır kıygın bulunan halkımız şimdi çok kıygın edilemez” dedi.

Metin Tek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?