Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi: “Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek”

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile icra ettiği telefon görüşmesinde, “Yakında Tahran'da kuma bir şahika düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi: “Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek”
08-12-2021 23:49

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisinden meydana getirilen açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamaya gereğince Reisi görüşmede, dü diyar arasındaki iş donanmasında yeni bir aşamaya girileceğini söyledi. Reisi, “Yakında Tahran'da kuma bir şahika düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek” dedi. Türkiye ve İran'ın terörle mücadelede kuma akım etmesinin önemine yer veren Reisi, “Terör ile mücadelede kuma akım kılmak istiyoruz. Bu mevzuda kâffesi devletlerin iş birliğinden mutlu oluruz” ifadelerini kullandı. Reisi, lehçe problemlerin semt devletleri kabilinden çözülmesi icap ettiğini ve haricen rastgele bir müdahalenin ikrar edilemez bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hesaplı ve asayiş sahalarında iş birliğinin önemini vurgulayarak Tahran'a yapacağı ziyarette Türkiye-İran arasındaki ilişkilerde yeni bir sahife açılacağını dile getirdi.

Aynur Sena Çabuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?