Dünya

Irak'ta umumi seçimler evveliyat erte asayiş güçleri ve iç göçmenler oy kullanacak

Irak'ta 10 Ekim Pazar haset yapılacak umumi seçimler önceleri erte asayiş güçleri ile kamplarda canlı iç göçmenlerin de bulunmuş olduğu 1 milyonu çok müntehip sandığa derece derece oylarını kullanabilecek.

Irak'ta umumi seçimler evveliyat erte asayiş güçleri ve iç göçmenler oy kullanacak
07-10-2021 14:29
Bağdat

Irak Yüksek Seçim Komiserliği Başkan Yardımcısı Nibras Ebu Sevda, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Seçim komiserliğindeki verilere göre, yarınki hususi oylama gününde oy kullanabilecek 1 milyon 196 bin 529 müntehip bulunuyor. Bunların 1 milyon 75 bin 727'sini düzenlilik unsurları, 120 bin 126'sını kamplarda canlı iç göçmenler, 676'sını da vakfedilmiş ve hükümlüler oluşturuyor. " dedi.

Irak'ta halen yurt süresince yerlerinden edilmiş iç göçmenlerin yaşamış olduğu 28 dinlenme kampı bulunuyor. Bunların 26'sı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi içerisinde, başka ikisi de Musul ve Enbar'da arazi alıyor.

Yüksek Seçim Yüksek Komiserliği çeşidinden ferda yapılacak "özel oylama gününe" karışma edilmeyen Haşdi Şabi unsurları ise halkın geneli kabil oylarını 10 Ekim Pazar haset kullanabilecek.

Erken umumi seçimler düşüncesince arka sayımın sürdüğü kestirmece 40 milyon sözü geçen Irak'ta, 24 milyondan çok mukayyet müntehip bulunuyor.

Irak Meclisi de seçim dolayısıyla dakika kendini feshetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?