Dünya

Irak Cumhurbaşkanı Salih, ABD Başkanı Biden ile görüştü

ABD'nin New York kentinde planlı Birleşmiş Milletler (BM) 76. Güvenlik Konseyi toplantısına eklenen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ABD Başkanı Joe Biden ile ortak araya geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Salih, ABD Başkanı Biden ile görüştü
21-09-2021 23:50

ABD'nin New York kentinde planlı Birleşmiş Milletler (BM) 76. Güvenlik Konseyi toplantısında eklenmiş olan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ABD Başkanı Joe Biden ile ortak araya geldi. Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi çeşidinden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, toplantıda düet ilişkilerin yanında nice konuların ele alındığı kaydedildi. Görüşme sırasında, dü iklim arasındaki izlemsel diyalog çerçevesinde gelişigüzel bölgede düet ilişkilerin ihya yollarını ele düzlük Salih ve Biden, Irak'ta önümüzdeki Ekim ayında yapılacak seçimlerin adaletli ve şaibesiz ortak halde geçmesinin yanında bölgede terörü dönmek düşüncesince terörle uğraş işbirliğinin sürdürülmesi icap ettiğini vurguladı.

Irak'ın siyasi, güvenlik, çevre, konuşu ve firez bölgelerde ABD ile ilişkilerini geliştirmeyi arzuladığını aktaran Salih, Irak'ın bölgede erinç ve istikrarın sağlanması düşüncesince ehemmiyetli ortak gösteriş oynadığını belirtti. Irak'ın istikrarı bildirmek düşüncesince kaydettiği gelişmeyi ve bölgede gerilimi ıskat etmek düşüncesince oynadığı müspet görevi ölçüm ettiğini dile getiren Başkan Biden ise, ülkesinin Irak'ın huzurunu ve egemenliğini bildirmek düşüncesince verdiği desteğin bitmeme edeceğini vurguladı.

Abdulkadir Hacıoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?