Dünya

İngiltere'de petrol, gaz, gıda ve enerji krizi sektörleri durma noktasına getirdi

İngiltere'de yetkililer, ülkede yaşanmış olan petrol, gaz, gıda ve enerji krizi zımnında bazısı sektörlerde fabrikaların kapanma tehlikesi ile için karşıya bulunduğunu açıkladı.

İngiltere'de petrol, gaz, gıda ve enerji krizi sektörleri durma noktasına getirdi
10-10-2021 23:20

İngiltere'de tedbir zincirindeki öge açığına ilişkin yerine gelişen arıza dolayısıyla ülkedeki petrol, gaz, gıda ve enerji krizi bitmeme ediyor. Yetkililer endüstride meydana mevrut krizlerin elan çözüme ulaşmamasının peşi sıra bazısı endüstrilerin faaliyetlerini bloke etmek durumunda kalabileceği ve fabrikaların kapanabileceği dair uyarıda bulundu. İngiltere'nin en iri iş sendikası Unite the Union'un Başkanı Sharon Graham, ülkede fabrikaların kapatılmasının düşünüldüğünü ve bundan ötürü işçilerin "çok telaşlı olduklarını" söyledi. Graham içtimai iletişim araçları hesabından mevzuyla ilişik icra ettiği açıklamada, "Endüstriyel stratejimiz ağız ağıza aritmetik verebilir olmalı ve temsilcilerimizi, yetkililerimizi, organizatörlerimizi ve personelimizi planlamaya engelleme etmelidir. İş noktayı düşüncesince savaşmak, sevap ve şartları dayanaklık etmek olmak düşüncesince çarpıcı birlikte Sanayi Stratejisi sunmalıyız" dedi. Graham, bunun için, denk bütçeler üstünde çalışacağını, sınai takip planının hususi taahhütler ve muadele içereceğini, çalışanlar düşüncesince inkişaf merkezleri açılacağını ve hususi hedefler belirleneceğini söyledi.

Sektörler, hükümetin desteğini bekliyor

Birleşik Krallık'taki polat endüstrisinin umumi müdürü Gareth Stace, hükümetin ülkedeki işletmeleri beslemek mevzusundaki hareket eksikliğinden çevre manzara kırıklığına uğradığını anlatım etti. Stace, ilerleyici haftalarda tüketicilere iane bulunmadığı takdirde, İngiltere'nin polat sektöründe "önemli ve temelli hasar" olacağını söyledi. Cam sanayisi düşüncesince ise British Glass'ın Genel Müdürü Dave Dalton, bazısı firmaların ne denli müddet ayakta durabileceğini bilemediği düşüncesince bunun işlere ve tüketiciye yansıdığını söyledi.

Öte yandan, hükümet iklim endüstrisindeki krize ve küsurat gaz fiyatlarına erinç rastgele birlikte iane taahhüdünde bulunmadı. İş Bakanı Kwasi Kwarteng, enerji sektörleri düşüncesince dayanaklık etmek dair Ekonomi Bakanı Rishi Sunak ile andıran çalıştığını belirterek, "bir hal bulmaya çalıştığını" anlatım etti.

Tüketicilerin bu şita enerji eder yukarı sınırında birlikte ayrım görmeyeceğini kail Kwanteg, "Halihazırda bulunan desteğimiz var ve bunun bizi bu vaziyeti buyurmakyürümek düşüncesince ehliyetli olup olmadığını gitmek istiyoruz” dedi.

Kwarteng, gaz düşüncesince ifa yapamayan fabrikaların bekinmek durumunda biçim kalmayacağına müteveccih icra ettiği birlikte açıklamada, bu durumun ticari birlikte değişmeyen bulunduğunu ve firmalar düşüncesince "herhangi birlikte rakam" üstenme etmeyeceğini belirtti. Kwarteng, "İşimiz istirdat değil, bildirme güvenliğini sağlamak, odaklandığımız iş bu" diyerek konuştu.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?