Dünya

İngiltere'de evden düzentileme uygulaması baştan başladı

İngiltere'de salgının başındaki önceki önlemlerden bulunan evde düzentileme uygulamasına, toy sima koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı zımnında baştan geçildi.

İngiltere'de evden düzentileme uygulaması baştan başladı
13-12-2021 15:09
Londra

Omicron olay sayısının 3 bini bulmuş yer aldığı ülkede, hükümet önlemlerde "Plan B"ye geçti. Buna göre, marketler ve şişman erişim araçlarının peşi esna temaşa ve beyaz perde salonları üzere bir çok çok bağlı mekanda peçe kondurmak mecburi duruma geldi.

İlk kere telkih pasaportu uygulamasına da geçilen ülkede, aşırı sayıda bireyin toplandığı geceleyin kulüpleri üzere mekanlara girerken minimum 2 düze telkih olunduğu yahut menfi sınav kararı yayınlayan doküman sorulacak. Kural, 500'den ortak tomar bireyin bulunmuş yer aldığı bağlı mekanlar, 4 binden ortak tomar bireyin bulunmuş yer aldığı belirgin alanlar ve 10 binden ortak tomar bireyin bulunmuş yer aldığı rastgele ortak mekan düşüncesince uygulanacak.

Bu önlemlerin beraberinde bugünden itibaren evden düzentileme da baştan başladı. Hükümetin kılavuzunda "işlerini evlerinde yapabilecek şube mensuplarından bunu yapmaları" istendi.

Uygulamanın evvel gününde sabahleyin saatlerinde şişman transfer araçları ve istasyonlarının başka günlere göre elan az kalabalık, toprak arsa de gereksiz yer aldığı görüldü.

Ülkede, Omicron varyantı vakalarının çabucak artmasının peşi esna alarm seviyesi cemaziyelevvel 3'ten 4'e yükseltilirken, Sağlık Bakanı Sajid Javid, Omicron varyantının, başka varyantlardan aşırı elan çabuk yayıldığını, İngiltere'de bu ayın sonuna derece kısaca 1 milyon Omicron olayı görülebileceğini bildirmişti.

Uzmanlar da Omicron varyantına gönül rahatlığı kaba ilaç alınmaz ise ülkede 25 bin ila 75 bin bireyin yaşamını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.

İngiltere, 170 bin ölümle Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı en aşırı ölümün görüldüğü iklim konumunda bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?