Dünya

İngiltere'de 2020'de 16 yaş üzeri her 3 kadından 1'i tacize uğradı

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), geçtiğimiz sene İngiltere'de 16 yaşından iri her 3 kadından 1'inin tacize uğradığını ve ülkede hanımlara ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin kalımlı etkisine bağlı bu oranın ise 3'te 2'ye yükseldiğini duyurdu.

İngiltere'de 2020'de 16 yaş üzeri her 3 kadından 1'i tacize uğradı
24-11-2021 18:49

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından, İngiltere'de tacize ve şiddete verilen küsurat hanımlara bağlı hazırlanmakta olan dışa vurum yayınladı. ONS kabilinden gösterilen raporda, İngiltere'de geçtiğimiz sene 16 yaşından iri her 3 kadından 1'inin tacize uğramış olduğu kaydedildi. ONS, hazırladığı raporunda ülkede hanımlara ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin temelli etkisine bağlı müşterek araştırmayı arkasından kaydedilen verilerde, 16 ila 34 yaşları arasındaki 3 kadından 2'sinin bu halden etkilendiğini belirtti. Polis tarafından, Mart 2020'de sona aziz 1 salname proses zarfında kaydedilen kusur verilerine uyarınca İngiltere ve Galler'deki topu topu mütekâmil kadın kıya kurbanlarının yüzdelik 46'sının familya içi kıya kararı yaşamını kaydettiği tamlanan raporda, "Geçtiğimiz sene İngiltere ve Galler'de 16 ila 74 yaşları arasındaki tahmini 1,6 milyon kadın familya içi istismara verilen kaldı ve 18 ila 74 yaşları arasındaki kestirmece 5,1 milyon kadın ise çocukken müşterek çeşit istismarın kurbanı oldu. Trajik müşterek şekilde, Mart 2020'de sona aziz 1 salname süreçte, familya içi kıya dolayısıyla 81 kadın öldürüldü" denildi.

Ayrıca hanımefendilerin ve kız evlatlarının yaşadıklarının arada sırada duyurulmayan tutulduğu ve bu deneyimlerin, zorba ve arama edici tutum yahut sömürme kadar biçimsiz muameleler de müdahale kazanmak kıl payı fiziki hızlı hudutlu kalmadığına ilgi çekilen raporda, "Kadınlara ve kız çocuklarına müteveccih şiddetin yaşamda kalanlar ve onlara andıran insanoğlu üstünde derinliğine vadeli koyu tesirleri olabilir" ifadeleri kullanıldı.

ONS, tecavüze yahut taarruz girişimine verilen küsurat hanımefendilerin kestirmece yüzdelik 63'ünün zihnî yahut hissî mesail yaşadığını ve yüzdelik 10'unun bunun kararında menfaatlerini öldürmeye çalıştıklarının altını çizerken, ONS Suç ve Adalet Merkezi Başkanı Meghan Elkin icra ettiği açıklamada, planlı araştırmanın kararında bu suçların hanımlar ve kızlar üstündeki tesirinin ehemmiyetli ve çoğu kez derinliğine müddet çarpıcı bulunduğunun belirleme edildiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?