Dünya

İngiltere: Putin'in saldırganlığına üzerine değme kurda bası uygulamaya bitmeme edeceğiz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesinde, ülkesinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırganlığına üzerine herhangi bir kurda edisyon uygulamaya bitmeme edeceğini bildirdi.

İngiltere: Putin'in saldırganlığına üzerine değme kurda bası uygulamaya bitmeme edeceğiz
18-03-2022 17:47
İngiltere

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan meydana getirilen açıklamada, Johnson'ın bu sabahleyin Zelenskiy'le icra ettiği telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna'daki barbarca eylemlerinden duyduğu tiksintiyi ve Ukrayna halkının zorbalığa gönül rahatlığı azimli direnişine duyduğu hayranlığı yinelediği belirtildi.

Açıklamada, Johnson'ın, Zelenskiy'e hepsi İngiltere'nin Ukrayna'nın indinde bulunduğunu dediği kaydedilerek, şu ifadelere toprak verildi:

"(Görüşmede) Zelenskiy, sahadaki gidiş ve Ukrayna'nın gelişen askeri ve insancasına gereksinimleri gönül rahatlığı (Johnson'a) bilim verdi. Başbakan Johnson, İngiltere'nin sağlamayı organize ettiği ek defans yardımını ortaya koydu ve Ukrayna'ya askeri desteği çoğaltmak düşüncesince gelecek hafta yapılacak NATO toplantısında müttefiklerle beraberce emek harcamayı üstenme etti. İkili, bitmeme fail sulh görüşmelerinde kaydedilen ilerlemeyi de ele aldı."

Johnson'ın, Ukrayna'nın müzakerelerdeki konumuna desteğini sunduğu, Zelenskiy'nin ise İngiltere'nin DOĞRU katılımının baş döndürücü kıymetli bulunduğunu dediği kaydedilen açıklamada, İngiltere'nin, yaptırımlar, Ukrayna'ya öldüren tabanca katkısı ve diplomatik davranış müdahale Putin'in saldırganlığına gönül rahatlığı herhangi bir kurda edisyon uygulamaya bitmeme edeceğinin altı çizildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?