Dünya

İngiltere Kovid-19'un tedavisinde toy müşterek ilaca izin verdi

İngiltere'de, toy sima koronavirüs dolayısıyla hastaneye yatış ve ahiret yolculuğu ihtimalini yüzdelik 79 azalttığı belirleme edilen monoklonal antikor ilacı Xevudy'nin (sotrovimab) kullanımına müsaade verildi.

İngiltere Kovid-19'un tedavisinde toy müşterek ilaca izin verdi
02-12-2021 13:56
İngiltere

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumundan (MHRA) meydana getirilen açıklamada, Xevudy'nin, bol ila mutedil şiddette Kovid-19 enfeksiyonu bulunan ve ağır maraz ihya riski faziletkâr şahısda hastaneye yatış ve ahiret yolculuğu riskini azaltmada emniyetli ve çarpıcı bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Xevudy'nin, Kovid-19 tedavisi düşüncesince geliştirilen "Ronapreve" isimli sanlı monoklonal antikordan sonraları onaylanan ikinci monoklonal antikor tedavisi olduğuna ayraç edildi.

GSK ile Vir Biotechnology kabilinden geliştirilen bu ilacın, enfeksiyonun er aşamalarında alındığında şimdi çarpıcı bulunduğu tamlanan açıklamada, bundan dolayı MHRA'nın, ilacı cins bulunan en çelimsiz müddette ve belirti başlangıcından ahir iptidai çağ ortamında kullanılmasını önerilmiş bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, "Bir klinik çalışmada, semptomatik Kovid-19 enfeksiyonu bulunan faziletkâr riziko haiz erişkinlerde müşterek tane düze monoklonal antikorun hastaneye yatış ve ahiret yolculuğu riskini yüzdelik 79 azalttığı belirlendi." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca ilacın 12 gözyaşı ve üzeri, 40 kilogramdan çok bulunan eşhas düşüncesince onaylandığının altı çizildi.

"Omicron varyantına erinç ne denli çarpıcı bulunduğunu yakından izleyeceğiz"

Sağlık Bakanı Sajid Javid de Twitter'dan meydana getirdiği açıklamada, MHRA'nın, Kovid-19'a erinç acemi müşterek tedaviyi onaylandığını belirterek "Xevudy'nin Omicron varyantına erinç ne denli çarpıcı bulunduğunu yakından izleyeceğiz ve NHS ile dağıtma planları üstünde çalışacağız." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?