Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson’dan tedarik sorunu açıklaması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede tedarik zincirinde yaşanmış olan aksamalar ve yer yağı krizi için icra ettiği açıklamada, “İngiltere, Brexit sonrası ahenk sürecinde” dedi.

İngiltere Başbakanı Johnson’dan tedarik sorunu açıklaması
03-10-2021 20:01

Muhafazakar Parti konferansı düşüncesince Manchester'a mevrut İngiltere Başbakanı Boris Johnson, konferansın önceki gününde ülkedeki tedarik zincirine müteveccih açıklamalarda bulundu. Johnson, ülkenin yer yağı kıtlığı ve tedarik zinciri sorunlarıyla erinç karşıya kalması dolayısıyla ülkenin Brexit ve Covid-19 pandemisinden sonradan ortak uzlaşma sürecinde bulunduğunu söyledi.

Johnson meydana getirdiği açıklamada, ülkedeki tedarik zincirini etkileyen tır ve kamyon şoförlerindeki eksikliğin sadece İngiltere'nin ortak sorunu olmadığını söyleyerek, ABD, Çin ve Avrupa'daki kimi devletlerde de benzeri problemlerin görüldüğünü tabir etti.

Benzin kıtlığının faziletli istekten kaynaklandığını kail Johnson, "İnsanların manzara kırıklıklarını ve yer yağı bulamamanın ne derece asap bozucu bulunduğunu anlıyorum. Ancak lazım bulunduğu hallerde ek sürücülerimizin bulunduğu için tehlikesiz olmaya çalışıyoruz" dedi.

Johnson: "Koşullar iyileştirilmeli"

"Onlarca senedir yaptığımız şey, karayolu taşımacılığı piyasası kabilinden sektörlere envestisman yapmamak, iri seviyede Avrupa'dan mevrut ve bu şerait altında etkin bu aşırı canlı şahıslara şartları ve maaşları iyileştirmemekti" diyen Johnson, bundan böyle sektördeki esas ekipmanlara envestisman yapılması ve çalışanlara henüz dobra ifa yapılmasını gelmek icap ettiğini söyledi. Johnson kişilerin 2016 ve 2019'da Brexit ile değiş düşüncesince oy kullandığına değinerek, "Düşük ücretlere, az beceriye ve süreğen az üretkenliğe yaslanan sinirli ortak Birleşik Krallık ekonomisi modelinin sonu düşüncesince oy verdiler ve bundan uzaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Johnson, iş boşluklarını tüplemek düşüncesince yurtdışından kişilerin ülkeye idman düşüncesince getirilmesiyle kontrolsüz huruç yaşanacağını ve bu biçimde "başarısız emektar modele" arka dönülmüş olacağını söyleyerek, henüz dobra ücretli ve henüz nitelenmiş işlerin levent boylu vadeli ortak hal sunacağını söyledi.

Johnson: "Vergileri baştan yükseltmek istemiyorum"

Yaptığı açıklamada vergilerin baştan arttırılmasını istemediğini kail Johnson, "Gereksiz ihsan artışlarına benden henüz kaba erinç çıkma birisi henüz olmadığını söyleyebilirim fakat bu ülkenin henüz ilkin görmediği ortak ölçekte ortak salgınla boğuşmak durumunda kaldık. Vergileri çoğaltmak tabii istemiyoruz ama amme maliyesine de iskele babası davranmayız" niteleyerek konuştu.

Hükümet geçtiğimiz ay, keyif ve toplumsal hizmet düşüncesince Ulusal Sigorta vergisini yüzdelik 1.25 arttırdığını duyurmuştu.

Johnson: "Bu sene Noel henüz dobra olacak"

Tedarik sorunlarının Noel'i etkileyip etkilemeyeceğine müteveccih değişmez ortak açıklamada yok Johnson, bu yılki neşe sezonunun sabık yıla mucibince "önemli seviyede henüz iyi" olacağına inandığını söyledi. İngiltere'nin geçmiş hizmet ve tedarik zincirlerinde dünyaya önderlik ettiğini kail Johnson, "Yardımcı olabileceğimiz mesail olduğunda, elimizden mevrut herhangi ortak şeyi yapacağız." açıklamasında bulundu.

Hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor

Bugün başlamış bulunan ve 4 güneş sürecek bulunan Muhafazakar Parti konferansı düşüncesince Manchester'a mevrut İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Manchester'da Brexit karşıtları kabilinden gıcırtı edildi. Dünden buyana kentin ayrışık yerlerinde birleşen hareketli guruplar, Johnson yönetimini ve Bexit'i eleştirdi. Göstericiler, Johnson'ı ve Muhafazakar partiyi suçlayan pankartlar ve AB bayrakları ile hükümeti gıcırtı etti.

Öte yandan, manşet ekipleri, 4 güneş süresince düzenlenmesi planlanan protestolara erinç düzenlilik önlemleri aldı.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?