Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson, 'Abramovich'e müeyyide uygulanmamasını' yorumlamaktan ka

Johnson, İngiltere Premier Lig kadrosu Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'e illet müeyyide uygulanmadığı sorularına değerlendirme yapmaktan kaçındı ve bu aşamada, ferdî olaylar için değerlendirme yapmasının "uygun" olmadığını belirtti.

İngiltere Başbakanı Johnson, 'Abramovich'e müeyyide uygulanmamasını' yorumlamaktan ka
02-03-2022 16:31
Londra

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarasında meydana getirilen haftalık Başbakana Sorular Oturumu'nda milletvekillerinin, İngiltere'deki anahtar Rus oligarklara hastalık müeyyide uygulanmadığı sorularıyla dirlik karşıya kaldı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin önderi Keir Starmer'ın, Johnson'a, Rus milyarder Abramovich’e hastalık müeyyide uygulanmadığı sorusuna, "Bu evrede ferdî olaylar üzerine kıymetlendirme yapmam akıllıca değil." cevabını verdi.

Ancak, ülkesinin hâlâ evvel attığı müeyyide adımlarının el yarattığından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine ayraç fail Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyeti üstündeki kıskacın tedricen sıkılaştığını dile getirdi.

Johnson ayrıca, ülkesinin Rusya'ya dirlik yaptırımlarda "öncülük" ettiğinin altını çizdi.

"Putin ağırbaşlı biçimde kusur matematik yaptı"

Yine ihtilaf önderi Starmer'ın, Johnson'a, hâlâ evvel Kremlin düşüncesince etkin ve Londra'da 11 milyon paunt mesabesinde dü mülke cemaat müşterek bireyin hastalık müeyyide sıralamasında bulunmadığı sorusunu Johnson, "Yapılacak hâlâ aşırı nesne mevcut ve bu hükümetin almış olduğu yetkiler sebebiyle Putin diyetine ilişkin rastgele müşterek kişiye, firmaya müeyyide uygulayabiliriz." halinde yanıtladı.

Boris Johnson, Putin'in kaybedeceğinin ve ülkesinin Ukrayna halkına verdiği desteği sürdüreceğinin altını çizerek, "Putin, hâkim müşterek ulusa dirlik meydana getirdiği galiz saldırıda, ağırbaşlı biçimde kusur matematik yaptı. Ukrayna halkının dehşet sabrını ve engellenmeyen dünyanın, öz barbarlığına dirlik koyma mevzusundaki birliğini ve kararlılığını hafife aldı." dedi.

Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Avam Kamarasında ayakta alkışlandı

Avam Kamarasına gelmiş olarak Başbakana Sorular Oturumu'nu teras bölümünden strateji fail Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristayko, adı duyuru edildiğinde parlamenterler kabilinden ayakta alkışlandı.

Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle de Ukraynalı Büyükelçi'ye hitaben, "Genellikle bu salonda alkışa müsaade vermeyiz, fakat bu vesileyle parlamento yerinde olarak, ülkenize ve halkına en çetince senelerde hürmet ve desteğimizi ifşa etmek istiyor." dedi.

Öte yandan, oturuma eklenmiş olan birtakımı milletvekillerinin giysilerinde Ukrayna bayrağının renklerini yeğleme etmiş olduğu görüldü.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?