Ekonomi

İngiliz şirketler, Türkiye'yi Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi kendisine görüyor

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Gaunt, "Türkiye, hâlâ baş döndürücü envestisman çekecek. Türkiye'ye Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi adına icra vekili İngiliz şirketlerinden de talepler alıyoruz." dedi.

İngiliz şirketler, Türkiye'yi Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi kendisine görüyor
28-10-2021 12:15
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, İngiltere, 2002'den bu senenin ağustos ayına genişliğinde Türkiye'ye en baş döndürücü arsıulusal aracısız envestisman karşılayıcı 3'üncü memleket konumunda arazi alıyor. Türkiye'de 3 bin 227 İngiliz sermayeli ortaklık bulunuyor.

Söz konusu çağda İngiltere'nin Türkiye'ye mecmu aracısız yatırımı 12 bilyon 81 milyon doları buldu. Söz konusu tutarın çoğalması düşüncesince muhtelif teşrikimesai olanakları da değerlendiriliyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin Birleşik Krallık'a ihracatı bu senenin 9 ayında 2020'nin ayrımsız zamanına nazaran yüzdelik 35,2 artarak 9 bilyon 346 milyon 583 bin dolara yükseldi. Bu çağda Birleşik Krallık'a en baş döndürücü otomotiv endüstrisi, anık çul ve konfeksiyon, elektrik-elektronik, çelik, kimyasal maddeler ve mamulleri ürünleri ihraç edildi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, mevzuya bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, İngiltere ve Türkiye'nin rastgele devir çelimli ortak ticari ilişkiye cemaat olduğunu, dü memleket ilişkisinin baş döndürücü derinlemesine ortak geçmişi bulunduğunu söyledi.

Gaunt, "Son 10 yıla baktığımızda, düet ticaretimizde 2019'da ortak noktaya genişliğinde ehemmiyetli ortak nema gösterdik. 19 bilyon sterlinlik düet ticarete ulaştık. Bu, şimdiye kadarki en erdemli rakam. Bunun rastgele sene derneşik artacağı düşünülüyordu. Kovid-19'dan çevre işler az buçuk yavaşladı. Ancak demincek işler düzelmeye başladı." halinde konuştu.


"STA, dü memleket ortada bitmeme fail görüşmelerimizi güçlendiriyor"


Chris Gaunt​​​​​​​, pandemi devrinde gerçekleşen en ehemmiyetli şeylerden birinin İngiltere ve Türkiye ortada imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) bulunduğunu belirterek, "STA, gelecekteki ticari ilişkimizi bina kılmak düşüncesince bizlere çelimli ortam sağlayıcı ortak devamlılık anlaşmasıdır. Anlaşma, dü memleket ortada bitmeme fail görüşmelerimizi güçlendiriyor. Bu bizlere STA'yı tevsi fırsatı veriyor." dedi.

STA'nın, elan ortak tomar endüstrisi müdahale kılmak düşüncesince 2 sene ortamında baştan araştırma ika taahhüdü içerdiğini aktaran Gaunt, "İngiltere ve Türkiye ortada imzalanan STA, 6 ila 9 ay ortamında anlaşılan baştan araştırma edilmeye başlanacak. Halihazırdaki sektörlerin yanı esna listede arazi ilişki rüçhan sektörler anlaşılan tarım, mali hizmetler, elan ortak tomar uygulayım bilimi olacak." sanarak konuştu.


"Türkiye, derinlemesine vadeli planlama yapılması müstelzim ortak ülke"


BCCT Başkanı Chris Gaunt, İngiltere ve Türkiye arasındaki düet ticaretin büyümesi düşüncesince şişman punt ve gizil bulunduğunu tabir ederek, dü ülkenin de düet ticari ilişkileri artıracağına müteallik kararlılığının kesme bulunduğunu söyledi.

Teknolojinin, Türk işletmeleri ile baş başa idman istedikleri gerçek alanlardan birisi bulunduğunu vurgulayan Gaunt, Türkiye ve İngiltere'nin, hava değişikliğinin getireceği toy zorluklarla başa adam olmak düşüncesince ehliyetli kurda teknolojik kapasitesi bulunduğunu kaydetti.

Gaunt, Türkiye'nin, nice teknolojik heveslendirme ve inovasyon ile baş döndürücü çabuk ilerlediğini tabir ederek, "Kovid-19 devrinde caba Türkiye'de akıbet adım kalburüstü bulunan nice uygulayım bilimi girişimi gördük." dedi.

Türkiye'nin, derinlemesine vadeli planlama yapılması müstelzim ortak memleket olduğuna ayraç fail Gaunt, "Türkiye'de iş suni üstüne ağırbaşlı olmalısınız, varlığınızı, ağlarınızı oluşturmalısınız, kültürü, kuruluşların elbette yapılandırıldığını anlamalısınız. Bir el bu güvene cemaat olduğunuzda işler baş döndürücü çabuk akım etmeye başlıyor." sanarak konuştu.


"Teknoloji ve otomotiv, dü ülkenin baş başa çalışabileceği ve envestisman yapabileceği rüçhan alanlar"


Chris Gaunt​​​​​​​, Türkiye'nin elan baş döndürücü envestisman çekeceğini belirterek, "Türkiye'ye alakanın arttığını görüyoruz. Türkiye'ye Güneydoğu Asya'ya seçenek istihsal merkezi kendisine icra vekili İngiliz şirketlerinden de talepler alıyoruz." dedi.

Türkiye'nin, tedbir zinciri ve iç alışveriş üstüne avantajlar sağladığına ayraç fail Gaunt, "Türkiye; istihsal kabiliyeti, dobra talimli iş gücü, büyüyen teknoloji, yetenek, altyapı, dağıtma ve geri hizmet üstüne ehliyetli özelliklere sahip. Yani kuruluşların tedbir zincirlerini baştan konfigürasyon açısından şu anda neye baktıkları ile mevzun ve Türkiye'nin banko bunda oynayacağı ortak gösteriş var." halinde konuştu.

Gaunt, uygulayım bilimi ve otomotiv sektörlerinin, dü ülkenin baş başa çalışabileceği ve envestisman yapabileceği rüçhan alanlar bulunduğunu da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?