Gündem

İletişim Başkanlığından Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda TSK ve asayiş birimlerimizin kullandığı yerel ve ulusal sistemlerimize yenilerini eklemeye müteveccih mevzular görüşülmüş, önümüzdeki sene geçmiş uçuşu planlanan HÜRJET düşüncesi

İletişim Başkanlığından Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısına ilişkin açıklama
12-01-2022 18:53

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kabilinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, “Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana gelen toplantıda, TSK ve düzenlilik birimlerimizin kullandığı evcil ve ulusal sistemlerimize yenilerini eklemeye müteveccih mevzular görüşülmüş, önümüzdeki sene evvel uçuşu planlanan HÜRJET düşüncesince evvel aşama hızlı istihsal sonucu alınmıştır. Ayrıca ayrışık hava, kişmiri ve derya platformları, tanıtma ve bilgelik sistemleri, cephane ve füzeler, takım ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber düzenlilik ve bireşimli zeka kadar alanlara müteveccih kabil planlar karara bağlanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:
“Toplantıda özellikle, nazik ve ati teknolojilerin geliştirilmesinde AR-GE ve ÜR-GE'nin önemine nazarıitibar çekilmiş, defans sanayiinde diyar dışından tahsil edilen gelişigüzel kabil değişen teknolojinin devletimizde geliştirilmesinin dört dörtlük özgür defans sanayii düşüncesince kesin hacet olduğu, piyasanın bu bölgede icra ettiği çalışmalara desteğin süreceği vurgulanmıştır. Türkiye, dört başı mamur engellemelere aldırış etmeksizin evcil ve ulusal dizge ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine güvenli adımlarla ilerlemeye bitmeme edecektir.”

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?