Politika

İletişim Başkanı Altun'dan önemli açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Ermeni vatandaşlarımızla bin yıla vasıl esaslı birlikteliğimizden sabah yeli alarak geleceği bu arada mensur etmeye bitmeme ediyoruz. Daha adaletli ortak belleğin oluşturulması, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşmey

İletişim Başkanı Altun'dan önemli açıklama
24-04-2022 17:58

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca elan evvel İstanbul, Los Angeles, Washington ve New York'ta planlı “Şehit Diplomatlar" sergisinin 5'incisi Viyana'da açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Viyana'daki serginin açılışına müşterek videoteyp ileti gönderdi. Altun, Ermeni yıldırı örgütlerinin hücum ve suikastlarında yaşamını kaybeden martir diplomatların anıldığı bu manalı işporta ile ASALA ve onunla bağlantısı mevcut yıldırı örgütlerinin 1915 vakalarını mazeret ederek adeta meşrulaştırmaya çalışmış oldukları saldırıları arsıulusal kamuoyunun gündemine taşımayı, bu saldırıların esas amacını ortaya koymayı hedeflediklerini belirterek, bire müşterek amaçla “Etnik Terör Kurbanı Şehit Diplomatlar” panelini de dakika Viyana'da gerçekleştireceklerini tabir etti. ASALA özellikle iktisap etmek amacıyla Ermeni yıldırı örgütlerince 1973 senesinde başlamış olan ve az elan umum Batı vatanlarında gerçekleşen saldırılarda 31'i dış birliktelikler uzmanı ve onların fasile üyeleri ile konsoloshane mensupları iktisap etmek amacıyla 58 vatandaşın martir edildiğini hatırlatan Altun, “16 ülkede meydana gelen bahis konusu cinayetlerin umum dünyaya akıllıca müşterek biçimde anlatılmasının şehitlerimize borcumuz bulunduğu kanaatindeyiz” dedi.
Ermeni örgütlerinin yıldırı saldırılarının 1973 senesinde Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir'in Ermeni müşterek ad kabilinden Santa Barbara'da martir edilmesiyle başladığını tamlayan Altun, bu yıldırı eylemlerinin nice ülkede bulunduğu amacıyla Avusturya'da da tesirini gösterdiğini, 22 Ekim 1975 tarihinde Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil'in Viyana'da martir edildiğini kaydetti. Büyükelçinin martir edilişiyle Türk diplomatlarını garaz meydan yıldırı eylemleri düşüncesince Viyana'nın mihrak noktalardan birisi durumuna geldiğine ayraç fail Altun, şu biçimde bitmeme etti:

“Ermeni teröristlerce 20 Haziran 1984 tarihinde meydana gelen ikinci suikastta Viyana Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Erdoğan Özen; 19 Kasım 1984 tarihinde planlı üçüncü suikastta ise Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Türk Direktörü Evner Ergun gine bu kentte martir düşmüştür. Bugün kusursuz da bu nedenlerle ASALA terörüyle yaşamdan koparılan diplomatlarımızı adlandırmak düşüncesince akıllıca müşterek yerdeyiz. Hayatını kaybeden diplomatlarımızın şişman müşterek kısmının faillerinin bulunamadığı yahut yargılanamadığı gerçeğini evren kamuoyuyla gine paylaşmayı müşterek vazife yerine görüyoruz. Onlardan tasdik aldıkları amacın bayraktarlığını önleyen diplomatlarımız dakika bire müşterek istek ve cesurca görevlerinin başındadır. Şehit diplomatlarımız amacıyla onlar da vazifeden kaçmamakta ve Türkiye'nin, Türk milletinin haklarını arsıulusal platformda destek iktisap etmek düşüncesince müstelzim gelişigüzel muhtelif vazifeyi üstlenmektedir.”

“ASALA'nın Türk milletine doğrulttuğu o tetik, Taşnakçılığın çeteciliğinin 21. yüzyıldaki iz düşümü”

Altun, mesnetsiz iddialara alakadar 1915 vakaları üstünden meşrulaştırılmaya çalışılmış olan ASALA terörünün gerçekte Birinci Dünya Savaşı boyunca Ermeni çeteciliğinin Anadolu'daki faaliyetlerinin bugüne yansımış ıpıssız bulunduğunu belirterek, ASALA terörünü asır evveli şişman muharebede Ermeni çeteciliğiyle değişik bağlamlarda değil, baş başa kıymetlendirmek yerinde olduklarını aktardı. ASALA'nın Türk milletine ve diplomatlarına doğrulttuğu o tetiğin, Taşnakçılığın gine Türk milletine kat tertiplenen çeteciliğinin 21. yüzyıldaki irtisam amacıyla bulunduğunu tabir fail Altun, gelişigüzel dü binanın da Türk devletini güçsüzleştirmeye yeltendiğini, ayrışık metodlar kullandığını ve bire müşterek garaz çevresinde akım ettiğini aktardı. Altun, “Bu nedenle rahmetli Viyana Büyükelçimiz Daniş Tunalıgil'e Viyana'da sıkılan kurşun, emektar Osmanlı Dahiliye Nazırı Talat Paşa'ya Berlin'de sıkılan kurşunla bire müşterek silahtan çıkmıştır. 1992 yılındaki acıklı Hocalı katliamı, Birinci Dünya Savaşı'nda Anadolu'da Türk halkına meydana getirilen saldırıların müşterek devamı niteliğindedir” niteleyerek konuştu.

“Terör örgütleriyle uğraş ederken geçmişten bugüne milletimizin gelişigüzel müşterek unsuruyla hayat ve itimat içre yaşamaya bitmeme edeceğiz”

Olgulardan değil varsayımlardan yola çıkan, gerçekliği çarpıtan ve zamanı kendi kendilerine baştan yazmaya çalışanların karşısında zamanı totaliter müşterek biçimde okumaya çaba ettiklerini ve hakikatın safında, indinde durduklarını vurgulayan Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

“ASALA, PKK, DEAŞ ve FETÖ amacıyla yıldırı grupları gelişigüzel ne olursa olsun Türk milletine ve devletine kat etraflıca senelerdir sürdürdükleri saldırılarda değerli olamamışlardır, olamayacaklardır. Biz yıldırı örgütleriyle uğraş etmeye bitmeme edeceğiz ve bu mücadeleyi sürdürürken geçmişten bugüne milletimizin gelişigüzel müşterek unsuruyla hayat ve itimat içre yaşamaya bitmeme edeceğiz. Birilerinin umum yıkmacı hesaplarına karşın Ermeni vatandaşlarımızla bin yıla vasıl DOĞRU birlikteliğimizden esin alarak geleceği bu arada mensur etmeye bitmeme ediyoruz. Daha adaletli müşterek belleğin oluşturulması, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşmeye de tabii katkıda bulunacak müşterek husustur.”

Geleceğe odaklanan müşterek iyilikle önyargıları kıran, pozitif müşterek sesletim oluşturulmasının da ayrı müşterek lüzum bulunduğunu tamlayan Altun, tarihi, kuma ilgiler kurabilmek düşüncesince müşterek refah yerine görmeye bitmeme edeceklerini ve bunu hınç ve tiksinme söylemlerine gereç gerçekleştirmek talip odaklarla mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Altun, izlence vesilesiyle martir edilen eksiksiz diplomatları, fasile üyelerini ve vatandaşları rahmetle, gönül borcuyla yad ettiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?