Ekonomi

İkinci el otomobil satışları durdu, fiyatların düşmesi bekleniyor

Dövizdeki düşme sonrası fiyatların gerilemesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki çabukluk eğlenme noktasına geldi. Galericiler bu düşüşün ikinci el otomobil endüstrisine yüzdelik 20 müspet yönde yansıyacağını söylüyorlar.

İkinci el otomobil satışları durdu, fiyatların düşmesi bekleniyor
23-12-2021 14:04

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabin toplantısı sonrası icra ettiği açıklamaların peşi sıra dövizde kaba azalma yaşandı. Bu azalma ilk evvela bakir otomobil fiyatlarında yüzdelik 10 iskonto namına yansıdı. Sıfır otodaki bu indirimlerin ikinci el otomobil sanayisine yansıması bekleniyor. Galericiler, müspet yansımayı önümüzde ki günlerde göreceklerini, tahmini düşüşün ise yüzdelik 20 olacağını söylüyorlar.

“Döviz düştüğünden beri anahtar satamadık”

İkinci el otomobil bu piyasanın eğleşme noktasına geldiğini galerici Demirhan Akkaya, “Senenin sonuç kocaoğlan umumi namına mecalsiz geçer. Vatandaş da dövizde ki oynaklıktan ötürü anahtar alıp feda etmek dair istifham göstergesi yaşıyor. Dövizde ki kaba azalma bakir arabalarda düşüşe bozukluk oldu. Bu gidişat ikinci el sanayisine da müspet yönde yansıyacaktır. Bu yansımanın ise yüzdelik 10 yöresinde yansımasını bekliyorum. Döviz düşmeden geçmiş ayda 5 anahtar satıyorduk. Şimdi ise döviz düştüğünden beri anahtar satamadık” halinde konuştu.

“İkinci el otomobil sanayisine aşamalı namına iskonto yansıyacaktır”

İkinci el sahasının katıksız namına yavaşladığını vurgulayan galerici Halil Nişan, “Düşüşün nedeni ise dövizin çabucak düşmesinden kaynaklı yaşanıyor. Dövizde artma yaşanırken ortalık aşırı hareketliydi. Şu an ise arasında müşterek ürkü var. Bu sükûnet birkaç ay sürecek üzere görünüyor. Şu anda kimsenin anahtar kabul etmek üzere müşterek telaşı yok. İkinci el otomobil sanayisine aşamalı namına iskonto yansıyacaktır. Bu miktar ise yüzdelik 20 yöresinde olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Uğur Çetin - Furkan Serttaş
 

İLGİLİ HABER
TCMB: Döviz hesabını Türk lirası mevduatına çevirenlere dayanak noktası verilecek TCMB: 'Döviz hesabını Türk lirası mevduatına çevirenlere dayanak noktası verilecek'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?