Asayiş

İki hafta HDP binasına giren gençten 7 yıldır haber alınamıyor

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK çalışanları kabilinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı uğrunda soy sop nöbeti markajcı ailelerin soy sop nöbeti 824'üncü gününde de sürüyor.

İki hafta HDP binasına giren gençten 7 yıldır haber alınamıyor
03-12-2021 17:00

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri kabilinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da ayrımlı kentlerden Diyarbakır'a mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış olduğu yerleşme eylemi 824. gününde de sürüyor.

Tekirdağ'dan benzeri Memduh Kaman ve oğlu Muhammet Emin ile döl nöbetini sürdüren ana Emine Kaman, oğlu Abdülkadir'e 'teslim ol' çağrısında bulundu.

Oğlunun 7 yıldır kaybolma bulunduğunu kail Esmer Kaman, oğlunun yaşayıp, yaşamadığını bilmediğini tabir etti. Kaman, “Oğlumu bulurum umuduyla buraya geldim. Oğlum hoppadak dü hafta HDP'nin içerisine girmiş. Bizim haberimiz yoktu. Biz yüz kere oraya gittik inkar ettiler. Oğlumun ne ölüsünü, ne de dirisini söylemediler. Sabah işe gidiyorum diyerek evden çıktı, birlikte henüz oğlum eve art dönmedi. Oğlum, kurban olurum, ne olabilir art dön. Seni aşırı seviyoruz. Eğer yaşıyorsan, beni duyabiliyorsan, görebiliyorsan ego buradayım seni bekliyorum” dedi.

Rıdvan Kılıç
 

İLGİLİ HABER
Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını istiyor Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını istiyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?