Asayiş

Iğdır tarafından örülen güvenlik duvarı ile artık terör saldırıları yaşanmıyor

İran sınırı duvarla ağız ağıza mülga Iğdır'da gayrikanuni girişler finiş noktasına geldi, terör vakası ise yaşanmadı.

Iğdır tarafından örülen güvenlik duvarı ile artık terör saldırıları yaşanmıyor
25-10-2021 15:15

Yasa dışı girişler ve terör olayların önüne devrolmak düşüncesince yapımına 2016 senesinde başlanan 'Duvar ile Entegre Güvenlik Sistemi'nin faydası Iğdır'da hissediliyor. Sınırdan gümrüksüz geçişler finiş noktasına mevrut durumda. Terör sızmalarının azalması ile saldırılar namevcut denilecek seviyeye geldi. Duvar ile mülga Iğdır-İran sınırı elektronik sistemlerle gözetleniyor. Yapılan güvenlik sistemi ile son süresince en önemsiz insanoğlu haraketliliği aceleten belirleme ediliyor. Sınıra meydana getirilen güvenlik duvarının yanı sıra nesir edilen karakol yolu ve ışıklandırma sistemi de iri miktarda yarar sağlıyor. Ayrıca insanlı-insansız dikiz kuleleri, lif çit, açık oturum çit, alıcı sistemleri, tün düşün sistemleri, haberleşme, alarm, uyarma ve suç duyurusu sistemleri, elektronik cihazlar ile donatılmış zırhlı-zırhsız karakol araçları, İHA ve SİHA'lar, elektronik ve termal dikiz sistemleri sınırda adeta kuş uçurtmuyor.

"Güvenlik duvarı geçişlerin önüne geçti"
Iğdır'da yurttaşlar meydana getirilen güvenlik duvarından kıvançlı olduklarını belirterek, "her devir devletimizin yanındayız" mesajı verdi. Güvenlik duvarının ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan ve Iğdır'da esnaf bulunan Orhan Çevik, “Ülkemizin güvenliği düşüncesince terörün bitmesi düşüncesince devletimizin icra ettiği gelişigüzel şeye katılıyoruz. Güvenlik duvarı bulunmadığı devir geçişler elan çoktu. Ermenistan'dan İran'a, İran'dan Türkiye'ye güvenlik duvarı ile geçişlerin önüne geçilmiş olundu” dedi.
Iğdır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz güvenlik duvarının önemine değinerek, “Iğdır ve İran sınırına meydana getirilen güvenlik duvarı baş döndürücü iyi oldu. Terör burada bitti, Allah devletimizden razı olsun. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya da bu desteği düşüncesince teşekkürname ediyoruz” dedi.

Sebahattin Yum
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?