Ekonomi

Hükümet acemi finansal yöntemleri ve ekonomik tedbirleri devreye alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabin toplantısı sonrası meydana getirdiği açıklamaya uyarınca kurdaki dalgalanmayı durdurarak bağıntılı bir istikrarı iletmek düşüncesince başıboş ortalık ekonomisi kuralları çerçevesinde dünkü vasıtalar devreye alınacak.

Hükümet acemi finansal yöntemleri ve ekonomik tedbirleri devreye alıyor
20-12-2021 21:14
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdaki dalgalanmayı durdurarak bağıntılı bir istikrarı bildirmek düşüncesince toy vasıtaların devreye alınacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabin toplantısı hemen sonra kurdaki dalgalanmayı durdurarak bağıntılı bir istikrarı bildirmek düşüncesince başıboş ortalık ekonomisi kuralları çerçevesinde toy vasıtaların devreye alınacağını, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten meydana gelen kaygılarını bertaraf kılmak talip vatandaşlara toy bir finansal alternatif sunulacağını kaydetti.

Erdoğan, dövizin beklenen getirisine Türk Lirası varlıklarda kalmış şekilde ulaşılabilmesini sağlayacak toy otomobilin elbette işleyeceğini, ihracatçılara müteveccih toy düzenlemeleri ve başka ekonomik tedbirleri şu biçimde anlattı:

"İnsanlarımız, bankadaki Türk Lirası varlığının yatırım ateşçi kırat artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek fakat kırat girdisi yatırım hasılatının üzerinde kalırsa aradaki ayırt aracısız vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu yarar ön kesinti vergisinden de affedilmiş tutulacak.

Ayrıca TL varlıklarının toy bir döviz talebi oluşturmayacak biçimde değerlendirilmesini gerçekleştirme edecek araçları devreye alacağız. Dolayısıyla artık tek vatandaşımızın 'Kur elan erdemli olacak' niteleyerek mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine gerekseme kalmayacak.

Bir müjdemiz de ihracatçılarımıza var. Döviz kurundaki sansasyon dolayısıyla bedel vermekte zorluk çeken dış satımcı firmalarımıza aracısız Merkez Bankası kanalıyla ati vadeli kırat rakamı verilecek. Bu prosedür böylece ortaya çıkabilecek kırat farkı ise TL kendisine dış satımcı firmamıza ödenecek.

Fon büyüklüğü 250 bilyon liraya vasıl ferdî tekaütlük sistemimizin cazibesini çoğaltmak düşüncesince büyüklük yardımı oranını yüzdelik 5 elan artırarak yüzdelik 30'a çıkartıyoruz.

Devlet iç istikraz senetlerine talebi çoğaltmak düşüncesince buradaki stopajı yüzdelik sıfıra indiriyoruz. Kurum hasılatları üstündeki mevhibe yükünü azaltarak arsıulusal rekabeti beslemek ve yatırımı heveslendirme kılmak gibi dış satım ve uran şirketleri düşüncesince kurumlar vergisinde bir puanlık iskonto planlıyoruz.

Katma Değer Vergisi'ni etkinliği, adaleti ve basitleştirmeyi bildirmek gibi baştan düzenliyoruz.

Kar oranı üstünden meydana getirilen vergilendirme ve bu gelirin beyanı yatırımcılar açısından caydırıcı bir zamir bildirme bedel bir duruma gelmiştir. Bu sıkıntıyı ortadan dağıtmak düşüncesince firmalar çeşidinden yapılacak kâr ödemeleri üstündeki stopajı yüzdelik 10'a indiriyoruz.

KİT'lerden elde edilmiş ve keseye dökme dirimlik paylarına endeksli amme istikraz senetleri çıkartılarak yatırımcıların Türk Lirası bazlı varlıklara yönelimi heveslendirme edilecektir.

Ülkemizde yastık altında 280 bilyon dolar değere ehil 5 bin titrem değerli bulunmuş olduğu bilinmektedir. Bu altınların finansal düzene müdahale edilerek ekonomiye kazandırılması düşüncesince ortalık paydaşlarıyla beraberce toy vesait geliştirilecektir.

Kamu bankalarının hep kredilerinin mahsus bir oranını saydam biçimde gelişigüzel sene anons edilecek rüçhan sektörlere kullandırmasını sağlayacak bir bina kurulacaktır.

Kredi güvence fonu desteği ile derinlemesine vadeli istihdamı himaye ve ihya rüçhan pres kredileri verilecektir.

Proje bankacılığı dair atılacak adımlar hızlandırılacaktır."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?