Yaşam

Hobi yerine başladığı at yetiştiriciliğinde şampiyon talibi tayları hipodroma hazırlıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 10 sene ilk uğraşı yerine konkur atlarıyla ilgilenmeye süregelen Recep Küçükçay, kurduğu çiftlikte şampiyon talibi taylar yetiştiriyor.

Hobi yerine başladığı at yetiştiriciliğinde şampiyon talibi tayları hipodroma hazırlıyor
08-10-2021 12:05
Şanlıurfa

Karacadağ eteklerinde uğraşı gayeli konkur atı meydan Recep Küçükçay, 6 sene ilk kurduğu çiftliği konkur atı yetiştirme merkezine dönüştürdü. Küçükçay'ın Gürakar Mahallesi'ndeki çiftliğinde 10 kısrak ve eşit ile 2 aygır bulunuyor. Hipodromlarda levent boylu müddet yarışan ve şampiyona kazanan, henüz sonradan emekliye ayırdığı atı aygır yerine değerlendiren Küçükçay, geleceğin şampiyon at adaylarını yetiştiriyor.

Recep Küçükçay, AA muhabirine, atlara bulunan ilgiyi ve sevgisi zımnında yetiştiriciliğe başladığını, giderek bu sevginin kom ihdas seviyesine ulaştığını anlattı. Küçükçay, "Atları aşırı severim ayrımsız sürede onlara gönül rahatlığı aşırı duygusalım. Hobi yerine müşterek at satın almıştım. Bir müddet koştuktan sonradan sakatlanınca bambaşka müşterek at aldım derken baktım ki almakla olmuyor, kom kurmam icap ettiğini anladım." dedi.

Zamanla at yetiştiriciliğinin keyfine vardığını, tayın doğumundan yetiştirip koşmasına denli gelişigüzel şeyi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Küçükçay, bu sürecin güçlü ve masraflı bulunduğunu söyledi.

Şampiyon talibi 2 eşit koşuya başlayacak

Daha ilk şampiyona elde eden "Oradinario" isminde atın da çiftliğinde olduğuna yer veren Küçükçay, "Birçok grupta başarıları var. Cumhurbaşkanlığı koşusunda üçüncülük kazandı. Bu asıl müşterek şampiyon. Yaşadığı birtakımı mesail zımnında yarışlara veda etti. Şu an çiftlikte aygırlık yapıyor, aşım düşüncesince kullanıyoruz." dedi.

Yetiştirdikleri taylardan dünkü şampiyonlar çıkacağına inandıklarını tamlayan Küçükçay, şöyleki konuştu:

"Burada tayları yetiştiriyoruz, elimizde büyüyorlar. At yetiştiriciliğine 10 sene ilk başladım ancak 6 salname müşterek deneyimimiz var. Tayın doğması, yetiştirilmesi ve hazırlanması 3-4 yılınızı alıyor. Şu an şampiyona amacında ilerleyici 2 tayımız var. 2019 tevellütlü taylar, gelişigüzel ikisi de yaklaşan tarihte koşmaya başlayacak. Sattığımız taylarımız da var. Koşturmak istersek onu da yapıyoruz. At yetiştiriciliğinin alanda yayılması biçiminde alana kazançlı yerine şişman yardım sağlayacağına inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?