Dünya

Hindistan'ın başkentinde hava kirliliği zımnında okullar ve kömür santralleri kapatıldı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi’de sonuç devirde kazalı seviyelere vasıl hava kirliliği zımnında okullar ve kömürle etkin kimi cazibe santrallerinin kapatılmış olduğu bildirildi.

Hindistan'ın başkentinde hava kirliliği zımnında okullar ve kömür santralleri kapatıldı
17-11-2021 14:35
Yeni Delhi

Hindistan Federal Çevre Bakanlığı çeşidinden maruz yönerge uyarınca, hükûmet merkezi Yeni Delhi ve mevki alanlarda el sağlığını gözdağı edecek boyutlara vasıl hava kirliliğiyle uğraş kapsamında okulların ve kömürden yalıtım elde fail birtakım ısıl santrallerin kapatılmasına değişmeyen verildi.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, başta hükûmet merkezi ve çevresini tesiri dibine meydan hava kirliliği dolayısıyla yetkililerden "evden çalışma" uygulaması da müdahale aceleci önlemler almasını istemişti.

Mahkeme kararının arkası esna hava kirliliğiyle dövüşmek neredeyse toy tedbirlerin toprak almış bulunduğu yönergeler yayımlandı.

Hava Kalitesi Yönetimi Komisyonu, okulların kapatılmasının birlikte 21 Kasım’a denli yapım faaliyetlerinin durdurulması emirini verirken gerekli sıfır malları haiz kamyonların yola çıkmasını da yasakladı.

Öte taraftan bahis konusu tedbirler kapsamında, tamamı eyaletlere, hususi şeriklik personellerinin yarısının evden çalışmasının referans edilmesi çağrısında bulunuldu.

Yeni Delhi'de Hava Kalitesi Endeksi (AQI) geçtiğimiz haftalarda 500 üstünden 343’te kalırken birtakım günlerde bu kemiyet 499 seviyesine denli çıkmıştı.

Hava kirliliği dolayısıyla 13 Kasım’da başkentte öğrenime 1 hafta aralık verilmişti.

Hava kirliliği akıbet zamanlarda Yeni Delhi'nin en ehemmiyetli sorunlarının başlangıcında geliyor. Şehir, dünyanın en kirli başkentlerinden bir tanesi kendisine gösteriliyor.

2019'da meydana getirilen ortak araştırmada, Hindistan'ın hava kirliliğinin ülkede 1,2 milyondan aşkın bireyin ölümünde can alıcı bulunduğu öne sürülmüştü.

Chicago Üniversitesi Enerji Politikası Enstitüsü (EPIC) çeşidinden piyasaya çıkan ortak düzentileme ise Hindistan'da sakıncalı boyutlara vasıl hava kirliliğinin milyonlarca insanoğlunun dirim süresini 9 yıla denli kısaltabileceğini ortaya koymuştu.

Yeni Delhi'de başta kasım-ocak aylarında çiftçilerin firez yakması, şehirdeki kömürle etkin tesislerin ve sınai işletmelerin faaliyetleri dolayısıyla hava kirliliği en faziletli seviyelere ulaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?