Dünya

Hindistan doğacak sene 5 bilyon düze Kovid-19 aşısı ihraç edecek

Hindistan doğacak sene 5 bilyon düze acemi sima koronavirüs (Kovid-19) aşısı üretmeyi ve ihraç etmeyi planlıyor.

Hindistan doğacak sene 5 bilyon düze Kovid-19 aşısı ihraç edecek
14-12-2021 16:20
Ankara

The Hindu'da arazi düzlük habere göre, Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal, ülkesinin "dünyayı şimdi tehlikesiz birlikte yer" biçimine gelmek düşüncesince makul fiyatlara aşılama üretmeyi ve ihraç etmeyi planladığını söyleyerek, "Gelecek sene 5 bilyon düze aşılama üretmeye çalışacağız." dedi.

Hindistan'da 945 milyonluk olgunlaşmış nüfusun yüzdelik 80'den ilavesi geçmiş aşıyı, yüzdelik 50'si de değme dü aşıyı olurken, yerli ve toptan talepleri istikbal etmek düşüncesince günde sağlıksız milyon düze üretiliyor.

Singapur'da aşısızlara dünkü önlemler alınıyor

Omicron varyantı vakalarının artışa geçmiş olduğu Singapur'da ise ahit meydana getirilen açıklamada, aşılama olmayanlara bağlı kuralların sıkılaştırılacağı bildirildi.

South China Morning Post'a göre, halihazırda alım satım merkezleri, sinemalar ve kütüphanelere erişimi engellenen aşısız kişiler, gücük ay ayından itibaren otellere, boğunuk spor tesislerine ve cenaze törenlerine de giremeyecek.

Yetkililer, sonucu "potansiyel adına iri birlikte müstevli dalgasına huzur sığınmak düşüncesince engelleyici adım" adına nitelendiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?