Asayiş

HDP'li vekilin sözlüsü PKK'lı teröristin şehit ettiği askerin ailesinden tepki

Kahramanmaraşlı Şehit Jandarma Er Mücahit Şimşek'in ana ve babası, oğullarının şehit fail PKK'lı teröristin sözlüsü HDP milletvekilinin Mecliste barındırılmamasını istedi. Şehit anası hasret Şimşek, “Mecliste bulunup da ortak güruh insanoğlunun konutlarını ve yuvalar

HDP'li vekilin sözlüsü PKK'lı teröristin şehit ettiği askerin ailesinden tepki
11-01-2022 16:29
Adıyaman'daki terör vakalarında bulunmuş olduğu ortaya çıkan PKK'lı teröristin de aralarında bulunmuş olduğu 8 PKK'lı Türk Silahlı Kuvvetleri çeşidinden iklim bombardımanı ile kuvvetsiz bir duruma getirildi. HDP'li vekil Semra Güzel'in sözlüsü namına tanıttığı terörist Volkan Bora'nın 2015- 2016 yıllarında Adıyaman'da PKK'nın düzenlemiş olduğu saldırılara katılmış olduğu ortaya çıktı.

Adıyaman'ın Boğazözü Köyü kırsalında 24 Haziran 2016'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Er Mücahit Şimşek'i şehit fail Volkan Bora'nın HDP'li saylav Semra Güzel ile fotoğraflarının çıkması şehit ailesini yıktı.
Sözlüsü PKK'lı terörist ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını talip Şehit Jandarma Er Mücahit Şimşek'in babası Adem Şimşek, “Ben fırına kazanç almaya gitmiştim art döndüm ve mahallenin muhtarı mevrut ve oğlumun marazlı olup olmadığını sordu. Bende faydalı dedim ve dü dakika ilk annesiyle konuştuğunu söyledim.

Annesi de oğluna ulaşamadığını anlattı ve aşina oğlumuzun vurulduğunu. Araçlara binip hastaneye gittik. Vardığımız da oğlumuz makinaya bağlıydı ve sabaha derece bekledik ve sabah tanıklık haberini aldık. Allah yağmur eylesin. Diyeceğim o ki, Allah kimsenin başına vermesin lakin iri müşterek gururla şehit oğlumuz var. Ama içimiz yanıyor ve bu tutkun tek devir sönmüyor. Teröristleri dışarda bitiremeyiz. Polisin müdafaasını alıp da sonuç manken araçlarıyla gezip, yeniden bizlere dönerek polisimize ve askerimize mermi sıkan şahıslara hakkımızı helal etmiyoruz. İki elimiz ahirette yakalarında. Seçilmiş müşterek vatandaşa dokunulmaz veriyorsunuz, şehit babası namına bu vaziyeti sıkıntı ile karşılıyorum. Allah'tan yazılmadı bunun mebusluk dokunulmazlığı mevcut diye” dedi.

Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi'ndeki evlerinin yurt odasını şehit oğlunun fotoğraflarıyla donatan ana hasret Şimşek ise HDP'li Semra Güzel'in mebusluk yapmaması icap ettiğini belirterek, “Biz yavrumuzu askere yolladık maatteessüf teröristler çeşidinden oğlumu şehit verdik. Bir şehit anası namına şurası yoklamak istiyorum, bizim devletimizin ekmeğini yiyip, havasını soluyup mecliste aylığını da alıyorsa bilinsin ki bizlerin yahut ülkenin geliri ile kazanıyorlar. Ülkemize ve bayrağımıza bozukluk denaet yapıyorsunuz. Mecliste çıkıp da çecik erinç konuşup kişilerin ciğerlerini yakıyorsunuz.

Hiç mi Allah korkusu yok. Kandırılıp dağa kaçırılan kişilerin ailelerinin ne suçu vardı. Ben çabucak size onu soruyorum. Bu dünyanın müşterek de öteki tarafı var. Mecliste bulunup da müşterek güruh insanoğlunun evini ve yuvalarını yıktınız. İnsanları kimsesiz ve babasız bıraktınız. Benim yavrum askerliğini yapmış olup sevinçle değiştirmek istiyordu, ego yavrumu albayraklar süresince aldım. Şehit anası olduğum düşüncesince gururluyum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?