Ekonomi

Hamsinin fiyatı 40 liraya dayandı

Güney Marmara'nın balıkçılık merkezi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde balık tutarları cep yakıyor. Hamsinin kilosu ise 40 liraya dayandı.

Hamsinin fiyatı 40 liraya dayandı
27-09-2021 11:04

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Haline mevrut balık miktarında eksilme görülürken, hamsinin kilosu 40 TL'den satışa sunuluyor. Geçtiğimiz hafta yaşanmış olan fırtınanın balık fiyatlarını yükselttiğini tamlayan balıkçı Sonkan Cankurt, "Geçen hafta havaların esmesiyle baş başa balıkçı teknelerimiz denize açılamamıştı. Bu da hem balık miktarını düşürdü, aynı zamanda balık fiyatlarını yükseltmişti. Bu sabahleyin nedeni ile hamsi 40 TL'den satılırken, ateş balığı kilosu 30 TL 'den, istavrit ise 25 TL'den satılıyor. Balık halimizde lüfer tanesi 60 TL'ye satılırken levrekte 25 TL'den müşteri buluyor" gibi konuştu.

Balık fiyatlarının faziletli olması nedeniyle balık biçimine vatandaşın ilgisinin az bulunduğu görüldü.

Yerli torik tanesi 200 TL'den müşteri bekliyor

Balık ıssız tezgahlarında yerini düzlük yerel Marmara toriği tanesi 150 ile 200 TL ortada satılırken hamsi ise 40 TL'den satılıyor. Önümüzdeki günlerde balık miktarında artışa ilişkin yerine fiyatların düşmesini beklediklerini tamlayan balıkçı Okan Balıbek ise, "Havalar düzeldi, yel tesirini yitirdi. Hamsi 40 TL, yerel pelit tanesi 50 TL ve çağ tezgahımızda toprak düzlük 2 kiloluk yerel Marmara torik ise tanesi 150 ile 200 TL ortada satılıyor. Havaların hakeza dobra gitmesi yerinde balık miktarının şimdi da artmasını ve balık fiyatlarının düşmesini umuyoruz " niteleyerek konuştu.

Martıların balık selp mücadelesi

Balık biçiminde temizlenen ve satılmayan balıklar martılara olta oluyor. Balık ıssız esnafının bu uygulaması sonra sabahın er saatleri ve gece ezanı saatlerinde martılar balık biçiminde toplanıyor. Balık artıklarıyla sönümsüz martıların balık yiyecek yarışı da enteresan görüntülere etmen oluyor. Özellikle satılmayan balıkların martılara verildiğini tamlayan balıkçılar, "Satılmayan balıkları çöpe atacağımıza martılara veriyoruz. Onlar da can. Çöpte içki oluşturacağına martılar yesin" dediler.

Ömer Turan
 

İLGİLİ HABER
Balık tezgahlarında lüfer bolluğu yaşanıyor Balık tezgahlarında lüfer bolluğu yaşanıyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?