Sağlık

Hamilelerde aşılanma oranı çok düşük

En sonuç meydana getirilen araştırı Delta varyantının hamileler düşüncesince 5 kıvrım henüz ölümsek bulunduğunu ortaya çıkardı. Prof. Dr. Ercan Baştu, ‘‘Dünyada meydana getirilen kâffesi tetkikat Delta varyantının hamileler düşüncesince ölümsek olabileceğini ortaya k

Hamilelerde aşılanma oranı çok düşük
28-11-2021 10:34

Pek çok bilinmezi bulunan güneş tacı virüs pandemisinin ilkin hamileleri etkilemediği söylense de Delta varyantının bilge olmasıyla baş başa durumun tek de anca bulunmadığı ortaya çıktı. Tüm dünyada enfekte bulunan hamileler rahatsızlığı ağırbaşlı geçirmeye başlarken, ilkin alttaki yatan rahatsızlığı olanlar, aşırı kiloluluk problemi yaşayanlar hastalığın ölümsek tesirleri ile gönül rahatlığı karşıya kaldılar.

2020 Ocak ayından itibaren aşının kullanıma girmesi ile baş başa meydana getirilen çalışmalarda aşının aylı hanımlara ve bebeklerine menfi yanında tesirinin olmadığı, güneş tacı virüsün şimdi iri yanında riziko faktörü bulunduğu ilim insanlarınca yüz kere vurgulandı. Sağlık Bakanlığının hazırladığı rehberde, ‘‘Gebelikte inaktif ve mRNA aşısının uygulanmasına bağlı veriler incelendiğinde gebelere aşı uygulaması salık mektubu edilmektedir. Aşılar gebelik öncesinde ve gebeliğin başlangıcından itibaren değme çağda uygulanabilir'' denildi.

‘‘Sosyal medyaya değil, bilime inanın''

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, aşı dair hamilelerin kanıta alakalı ilmî bilgilere inanmaları icap ettiğini belirterek, “Ne eyvah ki dölleme dair ilmî verileri temel kabul etmek adına bilimsellikten uzak, kanıta alakalı olmayan, içtimai iletişim araçları mecralarında mevcut istihbarat ışığında aşı edinmek istemeyen hamileler mevcut. Bilimsel verilere baktığımızda ise ABD'nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) akıbet çevrim paylaşmış bulunduğu dü araştırmanın neticeleri çok çarpıcı" dedi.

Prof. Dr. Baştu, “CDC'nin paylaşmış bulunduğu yanında numara araştırma, ABD'nin Missisiphi eyaletine Mart 2020 ve Ekim 2021 tarihleri arasındaki gebelik ahiret yolculuğu verilerine dayandığını vurguladı. Eyalette 19 maaş çağda bin 637 eş güneş tacı virüse yakalandı. Bu bayanlardan 15'i yaşamını kaybetti. Mart 2020'den Haziran 2021'e denli aylı hanımlar ortada 6 ahiret yolculuğu bildirildi. Sayı, Temmuz-Ekim 2021 arasındaki Delta zamanında çabucak arttı ve aylı hanımlar ortada 9 ahiret yolculuğu kendisine bildirildi. En can alıcı bilgelik ise hiçbirinin melez olmasıydı. Ölen 15 hanımdan 14'ünün alttaki yatan vakayiname yanında rahatsızlığı vardı. Bu sebeple virüsten şimdi ağırbaşlı yanında biçimde etkilendiler” sanarak konuştu.

“Delta varyantı ölmüş tevellüt paylarını da artırdı”

Delta varyantına yakalanan aylı bayanların ölmüş tevellüt oranının şimdi efdal bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Ercan Baştu, “Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) kabilinden meydana getirilen ikinci çalışmanın güneş tacı virüse yakalanan hanımlarda meydana getirilen ölmüş tevellüt oranları üstünde bulunduğunu belirtti. Amerika çapında Mart 2020-Haziran 2021 tarihleri ortada gerçekleşmiş 1 milyon 200 bin doğumun verisi çözümleme edildi. Araştırma sonuçlarına uyarınca 21 bin 653 eş güneş tacı virüse yakalandığı tam er tevellüt yapmış oldu ve bebeklerin 273'ü kaybedildi. Özellikle Delta varyantına düçar hamilelerin ölmüş tevellüt oranlarının şimdi efdal bulunduğu ayrımsız emek vermek ile ortaya konuldu” sanarak konuştu.

Prof. Dr. Ercan Baştu, bu dü çalışmada ortaya çıkmış bulunduğu denli hamilelerin Delta varyantının ölümsek etkilerinden hem çıkarlarını bununla müşterek bebeklerinin yaşamını destek edinmek düşüncesince aşılanmanın ciddi ciddiyete ehil bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?