Dünya

Hamas yetkilisi Ebu Merzuk, Türkiye'nin Kudüs dair ehemmiyetli gösteriş oynadığını vurguladı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Türkiye'nin, Kudüs ve geleceği dair en ehemmiyetli görevi oynadığını belirtti.

Hamas yetkilisi Ebu Merzuk, Türkiye'nin Kudüs dair ehemmiyetli gösteriş oynadığını vurguladı
30-10-2021 21:54
İstanbul


Ebu Merzuk, Asya ve Orta Doğu Forumu kabilinden İstanbul'da planlı Çin-Filistin Birinci Uluslararası Konferansı kapsamında AA muhabirine açıklamada bulundu.

"Türkiye ile İran, Pakistan ve Malezya kabilinden İslam dünyasındaki kardeşleri, alanda kendilerinden uzakta siyaset geliştirilemeyen ve alışveriş kurulamayan şişman ülkelerdir." diyen Ebu Merzuk, Türkiye'nin Çin'in politikalarından ırak olmadığını ve arsıulusal çatışmalarda ortaklaşa iş düşüncesince bu devletler ortada şişman müşterek kelep olması icap ettiğini dile getirdi.

Ebu Merzuk, ilkin Filistin kazanmak kıl payı bölgedeki hürriyet meseleleri ile Türkiye, İran, Pakistan ve Çin'in çıkarları ortada kuma müşterek mahreç olması gerektiğine ayraç etti.

Hamas yetkilisi, "Bölgenin geleceği Kudüs üstündeki çatışmalarla münasebetli ve Türkiye, Kudüs ve geleceği dair en ehemmiyetli görevi oynuyor." dedi.

Yükselen müşterek kuvvet yerine Çin'in de ilkin Filistin kazanmak kıl payı hürriyet mücadelelerinde ehemmiyetli müşterek gösteriş oynadığına ve Filistin halkının yanı sıra duran önceki ülkelerden olduğuna ayraç fail Ebu Merzuk, şu şekilde bitmeme etti:

"Çin'in bölgedeki izlemsel çıkarlarıyla ilişik politikaları olması önemli. Bu sebeple Filistin devletinin kurulması düşüncesince Filistin halkının mücadelesini ve canlı güçlerini destekleyen politikalar üreteceğini düş ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?