Asayiş

Hamallık yaparak biriktirdiği parayla aldığı arabası çalındı

Eskişehir'de, hamaliye yaparak geçimini sağlayıcı Mehmet Ali Çelik, ağır koşullarda para toplayarak aldığı otomobilini hırsızlara kaptırdı.

Hamallık yaparak biriktirdiği parayla aldığı arabası çalındı
24-01-2022 12:18

Olay, 8 Ocak Cumartesi haset sayaç 20.00'da gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Kumlubel Mahallesi Esenli Sokak'ta Mehmet Ali Çelik'e ilgilendiren 16 Y 1027 plakalı 1987 manken otomobil, hâlâ kimliği belgisiz zanlı çeşidinden çalındı.

Sabah aş kabul etmek düşüncesince evden çıkan Çelik, otomobilini otopark etmiş olduğu yerde görmeyince, hali elden manşet ekiplerine bildirdi. Arabasını çetince şerait altında aldığını tamlayan Çelik, hırsızlara “Bu araba helal parayla alındı, size yaramaz. Benim arabamı art getirin” niteleyerek çağrıda bulundu. Öte yandan, yaşanmış olan arakçılık anları, sokakta mevcut düzenlilik kamerası çeşidinden kaydedildi.

“'Dalgınlıkla arabayı bambaşka yere mi otopark ettim?' niteleyerek etrafıma baktım”

Arabası çalınan Mehmet Ali Çelik, “Saat 16.00 sıralarında arabamı getirdim otopark ettim. Aracımı kilitledim ve eve çıktım. Ertesi çağ 12.00 denli aşağıya indiğimde evvel evvela bir baktım. Düşündüm ve ‘ben arabayı buraya bırakmıştım' dedim. Dalgınlıkla arabayı 'Başka yere mi otopark ettim?' niteleyerek etrafıma baktım. Sonra fırıncıya sordum. ‘Buraya ego arabamı bırakmıştım, rastgele bir alıcı görüntüsü mevcut mı?' niteleyerek sordum. Görüntüyü fakat polisler alabilir dediler. Hemen polisi aradım. Polis geldi, çalındığı anlaşıldı. Aşağı fevk bugün 12'inci gün. O günden buyana hala otomobilimden sav çıkmadı” dedi.

“Tek isteğim arabamın bir an evvela bulunması”

Arabasını çetince şerait altında aldığını anlatım fail Çelik, hırsızlara otomobilini art getirmesi dair çağrıda bulundu. Tek arzusunun otomobilinin bir an evvela bulunması bulunduğunu kail Çelik, şöyleki konuştu:
“Ben evden eve pırtı nakil sektöründe hamaliye yaparak paramı kazanıyorum. İki kızım mevcut biri üniversiteyi bitirdi, başkası ise, sonuç sınıfta. Ben hem çocuklarıma harçlıklarını gönderdim, bununla beraber dişimle tırnağımla arttırdığım 3-5 kuruşumla da ayağımı yerden kessin diye, 87 manken emektar sandık fazla aldım. Yaşım da ilerlediği düşüncesince eskisi kere yürüyemiyorum. Eskisi denli de çalışamıyorum zaten. En azından işe gidip gelirken keşke kullanırım niteleyerek aldım. Şimdiye derece daima anlımın terini sildim cebime koydum. Bütün çoluğumu çocuğumu ego bu paralarla okuttum. Kimseye aman demedim, kimseden bir bilinçlilik istemedim. Benim arabamı en andıran sürede getirin. Ben bunu tek devir düşüncesince yasak parayla almadım. Bu araba helal parayla alındı. Bu size yaramaz. Tek isteğim, güven güçlerinin bu mevzuda ki çalışmalarını bir an evvela hızlandırmaları ve benim arabamın bulunması. Başka tek bilinçlilik istemiyorum.”

Kazım Ulusoy - Mısra Ezginur Göçer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?