Ekonomi

Haksız fiyat artışlarına için yakınma tebligat sistemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları kıygın etmeye müteveccih haksız fiyat artışlarının önüne devrolmak düşüncesince yakınma ihbarname sistemi oluşturdu.

Haksız fiyat artışlarına için yakınma tebligat sistemi
19-02-2022 18:42
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen bağlanmış açıklamaya göre, güzeşte hafta, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda mütekellim Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bildirme arzu dengesiyle uyuşmayan fiyat halleriyle ilgilendiren herhangi birlikte ayrışık enstrümanın devreye alınacağını belirtmişti.

Fiyatların hâlâ hummalı düzen birlikte halde denetleneceğini tamlayan Nebati, fahiş fiyat uygulayanlara huzur hususi birlikte timin oluşturulacağının altını çizmişti.

Bu kapsamda haksız fiyat artışlarına huzur harekete güzeşte bakanlık, mağduriyetlerin önüne devredilmek amacıyla yurttaşlar çeşidinden iletilecek şikayetlerin ve önerilerin toplanacağı birlikte yakınma ihbarname sistemi oluşturdu.

Uygulamaya göre, vatandaşlar, haksız fiyat artışlarına kanıt olması yerinde bakanlığın genel ağ sitesindeki yakınma ihbarname bölümüne şikayetlerini yazabilecek ve bu huzursuzluklar ilgilendiren birimlerce kıymetlendirilmek kadar el işi alınacak.

Bakanlığın genel ağ sitesi üstünde el işi tahsil edilen şikayetler, Enflasyonla Mücadele Timi olan, Vergi Denetim Kurulundaki müfettişler ve Gelir İdaresinde fariza fail denetleyiciler çeşidinden izleme edilecek.

Bu sayede, vatandaşları kıygın etmeye müteveccih haksız fiyat artışları icra ettiği belirleme edilecek şahıslar düşüncesince kanuni iş başlatılacak.

Devreye alınacak bu uygulamayla haksız fiyat artışlarının önüne geçilmesi bekleniyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?