Asayiş

Hakkari'de evlat nöbeti 19. haftasında

Hakkari'de PKK'lı teröristlerce evlatları dağa kaçırılan aileler, HDP İl Başkanlığı önündeki eylemlerini bu hafta da sürdürdü.

Hakkari'de evlat nöbeti 19. haftasında
22-10-2021 16:04
Cumhuriyet Caddesi'nde müşterek araya mevrut yıldırı mağduru aileler, ellerinde “Kahrolsun PKK”, “Çocuklarımızı art verin”, “PKK kaybedecek anneler kazanacak” çarpıcı sözleri atarak “Kürt evlatları bundan böyle HDP'ye yaya olmayacak” pankartı taşıdı.

Ellerindeki pankart, döviz ve evlatlarının fotoğrafları ile HDP binası önüne derece giden anneler, eylemlerinin 19. haftasında da yıldırı örgütü PKK ile HDP'ye reaksiyon gösterdi. Dağa kaçırılan evlatlarının fotoğrafını yayınlayan anneler, çocuklarını istedi. HDP'lilerin tümen binasında çalınan faziletkâr ünlü müzikle annelerin seslerini bastırmaya emek harcaması ise reaksiyon çekti.

Eşinin kardeşi PKK kabilinden dağa kaçırılan Leyla Çiftçi, kadro yerine meydana getirdiği açıklamada, kandırılarak dağa kaçırılan çocuklarına buluşmak düşüncesince Hakkari anneleri ve hanımları şekilde toplandıklarını belirtti. Çiftçi, “Buradan çağrımızdır, vücuduyla yanımızda olmayıp gönülleri ve düşünceleri bizlerle baş başa bulunan her insana sesleniyoruz; bize katılın, bu muhik davamızı baş başa büyütelim, baş başa çocuklarımızla bahtiyar yarınlara kavuşalım. Bizler katiyen pes etmeyeceğiz” dedi.

Feyzullah Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?