Gündem

Güney Kore Başbakanı Kim: Bu güreşçi köprüsü dü diyar arasındaki bağları güçlendiren zamanı birlikte vaat

Güney Kore Başbakanı Kim Boo-Kyum, "Bu köprü, ülkelerimiz arasındaki bağları gelecekte hâlâ da çelimli bir duruma gelmek düşüncesince maruz zamanı birlikte vaat olmuştur." dedi.

Güney Kore Başbakanı Kim: Bu güreşçi köprüsü dü diyar arasındaki bağları güçlendiren zamanı birlikte vaat
18-03-2022 18:17
Ankara

Güney Kore Başbakanı Kim Boo-Kyum, "1915 Çanakkale Köprüsü, Türkiye ekonomisinin ana arteri şekilde insanoğlu ve ağırlık taşımacılığının artmasına şişman imdat sağlayacaktır. Türkiye, bu güreşçi köprüsü vesilesiyle Avrupa ve Orta Doğu ile Kuzey Avrupa ve Orta Asya’yı birbirine bağlayan arsıulusal geri hizmet merkezi şekilde elan da gelişecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü değme ortak uygulayım özelliği ile de ayrımlı anlamlar taşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Başbakanı Kim Boo-Kyum'u ikrar etti

Kim, "Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şekilde vasıflandırılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açım törenine katıldı ve burada görüşme gerçekleştirdi.

Bu zamanı açılışa çağırma edilmiş olduğu düşüncesince teşekkürname fail Kim, "Kan kardeşiniz ortak iklim bulunan Kore hükümeti namına gine tebriklerimi arz eylemek istiyorum." dedi.

Kim, Çanakkale Boğazı'nın dip ve çabuk akıntıları, mütebeddil iklim şartları ve Kovid-19 salgınının kızgın şartlarına karşın 1915 Çanakkale Köprüsü'nün planlanan tarihten evvel başarıyla yapılmasından ötürü değme dü iklim şirketlerini ve köprünün inşasında emeği sabık herkesi ölçüm ve kutlama kartı etti.

Güney Kore Başbakanı Kim, düz yazı sürecindeki desteklerini esirgemeyen Türk hükümetini, Çanakkale ilinin yetkililerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini ölçüm ettiğini söyledi.

Kim, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamlanmasının değme şeyden evvel "Doğu-Batı değiş tarihinde dünkü ortak boğaz açmış olması sayesinde adamlık zamanı açısından önemli" bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşı'nda galibiyet ele geçiren atalarınızı kutlama kartı eylemek istiyorum. Artık 1915 Çanakkale Köprüsü bu arbede ve atak tarihini geride bırakarak Doğu ile Batı ortada sulh ve zenginlik çağını başlatan ortak güreşçi köprüsü olacaktır. Türk halkı, 1915 Çanakkale Köprüsü vesilesiyle Türkiye’nin dünkü ortak sulh ve zenginlik çağına önderlik ediyor olmasıyla alım çalım duyacaktır."

"Kore halkı bu doğruyu tek devir unutmadı"

Kim, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün "muhteşem ortak yapı" bulunduğunu belirterek, "1915 Çanakkale Köprüsü, Türkiye ekonomisinin ana arteri şekilde insanoğlu ve ağırlık taşımacılığının artmasına şişman imdat sağlayacaktır. Türkiye, bu güreşçi köprüsü vesilesiyle Avrupa ve Orta Doğu ile Kuzey Avrupa ve Orta Asya’yı birbirine bağlayan arsıulusal geri hizmet merkezi şekilde elan da gelişecektir." dedi.

Aralarında kan bağı mevcut dü karındaş iklim Türkiye ve Güney Kore'nin baş başa düz yazı etmiş olduğu ortak güreşçi köprüsü olması dolayısıyla 1915 Çanakkale Köprüsü'nün değme dü iklim düşüncesince de hususi ortak atasözü taşıdığını vurgulayan Kim, "1950 senesinde Kore Savaşı esnasında daha ülkelerimiz ortada diplomatik ilgiler bile olmamasına karşın binlerce Türk askeri güç halde bulunan Kore Cumhuriyeti'ne iane eylemek düşüncesince Asya kıtasının ortak ucundan öteki ucuna derinliğine yöntemler katetti. Kore halkı bu doğruyu tek devir unutmadı. Tekrar teşekkürname ederiz." ifadesini kullandı.

İki iklim arasındaki bağları güçlendiren zamanı ortak vaat

Kim, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin arkası sıra ülkesinin bu el Türkiye ile 1915 Çanakkale Köprüsü imalinde toprak aldığını belirterek, "Böylece bu güreşçi köprüsü ülkelerimiz arasındaki bağları gelecekte elan da çelimli bir duruma sağlamak düşüncesince sunulan zamanı ortak vaat olmuştur." dedi.

Öte taraftan Kim, bu senenin dü ülkenin diplomatik ilişkilerinin 65. sene dönümü ve ciddi ortaklığının 10. sene dönümü olması dolayısıyla başkaca ehemmiyet taşıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İki iklim arasındaki ilişkilerimizin Çanakkale Köprüsü’nün yükselen dü kulesi gibi, Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan çelimli ortak mecmua durumuna istikbaline ve köprünün kulelerini birbirine bağlayan on binlerce kablo kadar aramızdaki hummalı ve çelimli tecim ve iş birliklerinin ekonomik, sosyal, kültürel ve bambaşka topu topu bölgelerde bitmeme edeceğine içten inanıyorum."

Güney Kore Başbakanı Kim, ülkesi ve halkı namına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk halkını kutlama kartı etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?