Dünya

Güney Afrika, Covid-19 olaylarında zirveye ulaştı

Güney Afrika'da, Covid-19 vakalarının zirveye ulaşmasının peşi sıra baştan düşüşe geçmesiyle sokağa çıkacak yasağı ise kaldırıldı.

Güney Afrika, Covid-19 olaylarında zirveye ulaştı
31-12-2021 16:49

Güney Afrika' da Covid-19 olaylarında ağır müşterek artışın yaşanmasının arkası sıra ülkede önlemler sıkılaştırılmış ve güzeşte yıldan buyana şeb sokağa çıkacak yasağı getirilmişti. Ülkede Covid-19 olaylarında zirveye ulaşıldığı ve güzeşte haftadan itibaren ise olaylarda azalma yaşandığı bildirildi. Aşı ve peçe kurallarının bitmeme etmiş olduğu ülkede, Güney Afrikalı yetkililer Omicron mutasyonunun sirayet riskinin şimdi çok bulunduğunu fakat hastaneye yatışlarda ise eksilme bulunduğunu açıkladı. Güney Afrika'da planlı kabin toplantısının ardından, vaka ve hastaneye yatışlarda ağır müşterek azalma yaşandığı belirtilerek müşterek haftada 127 bin 753 bulunan vaka sayısının 89 bin 781'e düştüğünü kaydedildi. Yetkililer, marazlı yatışı düşüncesince ise hastanelerinin kapasitelerinin bulunduğunu da belirtti.
Güney Afrika'da salgının gene buyana 3.5 milyon Covid-19 olayı belirleme edilirken 90 binden çok ise ahiret yolculuğu kaydedilmişti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?