Ekonomi

Güneş ışığında renk değiştiren terlik Türkiye’de üretildi

Suda renk değiştiren ürünlerden sonraları dünyada önceki kere güneş ışığında renk değiştiren terlik üretildi. Mart ayında ise terliklerin dizi üretimine geçilmesi planlanıyor.

Güneş ışığında renk değiştiren terlik Türkiye’de üretildi
15-10-2021 15:18

Yaklaşık 210 senedir ten sektöründe görev sağlayan ve 1978 yılından itibaren terlik, pabuç sektöründe ürettiği ürünleri hem Türkiye'nin hem de dünyanın ciharıyek kısmına gönderen Akınal firması, derinlemesine süredir yürüttüğü Ar-Ge emek harcamaları kapsamında çağ ışığına çıktığında renk değiştiren terlik üretti. Dünyada ve Türkiye'de evvel defa imal edilen terliklerle yetişkinler ve kollar düşüncesince terlik giymeyi hâlâ ahenkli duruma getirirken ayrımsız sürede 2 mülevven olmasından çevre paha pozitif yanları sunmayı hedefliyor. İlk aşamada 4 renkte sınırlanmış sayıda EVA maddeden imal edilen terlikler, Avrupa standartlarında meydana getirilen esenlik testlerinden de muvaffakiyet ile geçti.
Terliklerin Mart ayından itibaren dizi üretiminin yapılması planlanıyor.

''Kanserojen konu bulunmuyor''

Akınal Ayakkabıcılık Firmasının Yönetim Kurulu Üyesi Mete Akınal, terliklerin esenlik açısından da imtihan edildiğini belirterek, ''Güneş ışığında renk değiştiren terlikleri dünyada ve Türkiye'de evvel defa tığ üretmeyi başardık. Suda renk değiştiren yapı üzere mamüllerin peşi sıra yoğunlaştırdığımız Ar-Ge emek harcamaları kararı ile bu terlikleri üretebildik. Satın tahsil edilen müşterek tane üründe dü renk pozitif yanları sunan terlikler, paha kendisine da üstünlük sağlıyor. Terliklerin kollar ve içlerindeki evladı kaybetmeyenler düşüncesince ise ahenkli olacağını düşünüyoruz. Terlikleri EVA malzemeden ürettik, metanet üzere ayrışık testlere yayıncı tuttuğumuz bu acemi ürünlere esenlik açısından da kimyevi testler yaptık. Kanserojen müşterek konu bulunmadı, hem kollar hem de yetişkinler ferah ferah bu ürünü kullanabilir'' dedi.

Sınırlı sayıda üretildi

Mete Akınal, terliklerin evvel aşamada muhtemelen müşterek sayıda üretildiğini, Mart ayında ise dizi üretime geçileceğini de kaydederek, ''Güneş ışığında renk değiştiren ürünlerimizin üretimini muhtemelen müşterek limitte gerçekleştirdik. Yeni sezonda ürünlerimizi tamamı dünyada ve Türkiye'de pazarlamayı hedefliyoruz. Şuanda limitli kendisine satışa maruz bu ürünlerimizi tamamı mağazalarımızda bulabilirsiniz'' sanarak konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?