Sağlık

Gözlük kullanımı pandemide 4 kat arttı

Korona virüs salgını hasebiyle etraflıca müddet evlerinde küsurat vatandaşlar, teknolojik cihazlara benzeyen özen gösterince, gözene kullanımında da çoğalma yaşandı. Opr. Dr. Gülçün Ergeldi, pandemide ak pak ışığa etraflıca müddet bakılması hasebiyle gözene kullanımın g

Gözlük kullanımı pandemide 4 kat arttı
02-01-2022 13:53

Korona virüs salgınında tahsil edilen kusursuz kapanma kararının arkası sıra evde artan vatandaşlar, içtimai medyayı kesif kullandı. Uzun müddet teknolojik aygıt kullanan vatandaşların birlikte bir çok çok menfez hastalıkları sonra hastanelerin şeklini tutunca, gözene kullanan sayısında da artım oldu.

"Gözlük kullanımında baş döndürücü birlikte tomar bulunduğunu görebiliyoruz"

Akçakoca Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gülçin Ergeldi, güneş tacı virüs sonra gözene kullanım oranlarının arttığını belirterek, "Korona virüs, menfez sağlığını aracısız yahut vasıtalı kendisine etkileyebiliyor. mesela aracısız etkilerde menfez sinirinde iltihaplanma, gözün saydam tabaka yapısında enfeksiyonlar, konjiktivit kadar bulgular belirleme edildi. Ancak elan çoğunlukla gördüğümüz vasıtalı etkileri. Korona virüs salgınında evlere kapanmamız ile bu arada başta homeofis biçiminde çalıştığımız düşüncesince baş döndürücü birlikte tomar elektronik beyin tablet temasımız oldu. Uzun müddet bembeyaz ışığa verilen kalma nedeniyle flaş uzlaşma sorunu oluşabiliyor. Bunun da kararında miyopi de artım gözlemleniyor. Zaten miyop rahatsızlığı kısaca uzağı görememe sorunu akıbet 10 yıla gereğince elhak kalık durumdaydı. Bu pandemi sonra bu artım elan da açık oldu. Gözlük kullanımında baş döndürücü birlikte tomar bulunduğunu görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

“DSÖ'nün ön görüsünü pandemi hızlandırdı”

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2015 senesinde açıklamış olduğu öngörü ile alakadar da bilgiler verici Opr. Dr. Ergeldi, "Dünya Sağlık Örgütünün 2015 senesinde birlikte öngörüsü vardı. 2020 senesinde evren popülasyonunun kısaca yüzdelik 30'unun miyop olacağına değgin birlikte öngürüydü. Bu öngörü şu anda gerçekleşmiş sayılıyor. Hatta 2050 senesinde Dünya nüfusunun yüzdelik 50'sinin miyop olabileceği ön görülüyor. Pandemi süreci hızlandırmış olabilir" biçiminde konuştu.

"Gözlük kullanımı 3-4 kat arttı"

Sıklıkla bilgisayar, telefon ve tabletle ilgilenmenin gözene kullanımını arttırdığını kail Ergeldi, "Evlerde kapandığımız müddette baş döndürücü birlikte tomar bilgisayarla oynadık. Tabletlere baktık, içtimai medyada baş döndürücü derinlemesine müddet devir geçirdik. Bunun kararında elhak artmakta bulunan miyopinin, gözene kullanımının birlikte geçmiş yıllara gereğince 3-4 kat arttığını ferah ferah gözlemliyoruz" dedi.

Enes Bektaş - Ali Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?