Teknoloji

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Dubai'deki kongrede tanıtılacak

Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), 25-29 Ekim'de Dubai'de gerçekleşecek International Astronautical Congress'de (Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi) tanıtılacak.

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Dubai'deki kongrede tanıtılacak
24-10-2021 11:00
Bursa

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından meydana getirilen açıklamaya göre, BTSO'nun Gökmen Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle yaşama sabık GUHEM, topu topu toptan uzay aktörlerinin müşterek araya geldiği dünyanın prestijli arsıulusal uzay etkinliklerinden Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi'ne katılacak.

Her sene 6 binden müşterek tomar katılımcıya ev sahipliği karşıcı Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi, bu sene 25-29 Ekim'de Dubai'de 72'nci kez düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine arazi maruz GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, böylesine iri ve prestijli müşterek organizasyonda arazi alacaklarından çevre baş döndürücü ateşli bulunduğunu ve GUHEM'i arsıulusal camiada en güzel halde anlatacaklarını aktardı.

Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi'nin dünyanın en iri uzay kongresi bulunduğunu anlatım fail Mirahmetoğlu, şunları kaydetti:

"Her sene değişik müşterek ülkede ve değişik müşterek temayla her insanın uzay dalında şimdi müşterek tomar fen sahibi olmasını amaçlayan bu düzenleme 6 binden müşterek tomar ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu organizasyon, Uluslararası Astronotik Federasyonu (IAF) çeşidinden düzenleme edilmektedir ve bu kapsamda beceri komitelerle dayanıklı baş döndürücü fen şöleni altında aktiflik gerçekleştiriliyor. Uluslararası Astronotik Federasyonu 1950'lerde müesses bulunan müşterek federasyon ve şu anda 71 ülkeden 407 üyesi var. Bunların zarfında uzay ajansları, dünyanın gelecek mevrut uzay şirketleri ve muhtelif üniversiteler var. Son senelerde uzayla ilgilendiren fen maşer emekleri karşıcı müzeleri de üyeliğe ikrar etmeye başladılar. Biz de bu kapsamda üyelik başvurumuzu yaptık ve organ namına aldıkları 6 uzay müzesinden bir tanesi biçimine geldik. Türkiye'nin uzay ve havacılık temalı önce terbiye merkezi bulunan GUHEM, böylelikle dünyanın gelecek mevrut ve ünlü bulunan uzay müzeleri ortada da yerini almış oldu."

Mirahmetoğlu, Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi'nin uzay camiasını müşterek araya getirmiş olduğu bilgisini de vererek, Türkiye'nin bu organizasyonda özümleme edilmesinin iyice ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Bu seneki kongreye Türk Uzay Ajansı şemsiyesi altında işporta sahasına katıldıklarına yer veren Mirahmetoğlu, "GUHEM toy müşterek yapı. Bizim kongredeki gayemiz bu yapıyı arsıulusal camiaya en akıllıca halde beyan etmek ve bu bölgede fen maşer emekleri gerçekleştirmek talip dört başı mamur şirketleri, uzay ajanslarını Türkiye ve Bursa'ya çağırma etmek. Uzay uran ve GUHEM ortada örgensel müşterek bağlam var. Kongrede bu bağı şimdi müşterek tomar harlatmak düşüncesince ilişkilerimizi kuvvetlendirmeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?