Asayiş

Gizli tanık AK Partili başkana kurulan FETÖ kumpasını itiraf etti

Zonguldak'ta 2009 senesinde meydana gelen Çelik-2 operasyonu kapsamında meydana getirilen operasyona müdahale edilen zamanın AK Partili Belediye Başkanı Murat Sesli üzerine ki soruşturmayı tay tay arabası savcı, tutuklamayı ve hükmü verici hakimlerin FETÖ üyesi çıkmasının ardın

Gizli tanık AK Partili başkana kurulan FETÖ kumpasını itiraf etti
06-10-2021 10:45
Kdz. Ereğli ilçesinde 2009 yılının Ocak ayında zamanın AK Partili Belediye Başkanı Murat Sesli zamanın Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden Mart 2009'da yapılacak intihabat evveliyat adaylığı açıklandıktan ortak hafta sonraları “Çelik-2” ismi maruz çete operasyonu ile gözaltına gücenmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yapılan muhakeme kararı Eski Belediye Başkanı Murat Sesli 6 sene 4 ay delik cezasına çarptırıldı.

Gizli tanıklardan FETÖ itirafı

Çelik 2 ismi maruz davada anlatım verici 1 ve 5 nolu duyurulmayan şahitler o devirde kendilerinin elbette yönlendirildiğini hem mahkemeye gönderdikleri mektupla aynı zamanda mahkemede verdikleri ifadelerle yegâne on paralık anlattı. Davada dinlenen 1 numaralı duyurulmayan tanık hem savcılıkta aynı zamanda mahkemede kendisinin söylemediği ifadelerin müddeiumumi ve hakimler kabilinden kayıtlara geçirildiğini anlatım ederken, 5 numaralı duyurulmayan tanık ise kendisini halen FETÖ'den firari bulunan Kdz. Ereğli Eski TSO Başkanlarından M.G.'nin yanına çağırarak dünyalık ve himaye öneri ederek FETÖ'cü müddeiumumi ve hakimlere yönlendirdiğini itiraf etti. 5 numaralı duyurulmayan tanık kendisini açıkça ederek mahkemeye gönderilmiş bulunduğu mektupta vicdanen aşırı tasalı bulunduğunu belirterek “Tanımadığım ortak bebek Kışla'da benim yanıma gelmiş şekilde M.G.'nin benimle müzakere etmek istediğini söyledi.

Birlikte M.G.'nin İstanbul kere ayrımında ki araba bayisine gittik. M.G. bana M.T. ve U. L. İle bulunan husumetimden haberi olduğunu, şayet istersem U.L. ve kardeşlerinden kurtulabileceğimi lakin dediklerini yapmamı istedi. Beni Ankara'dan Emniyet Müdürleri ile görüştüreceğini, Ahmet Likoğlu ve Murat Sesli'nin seçimlere girmeyeceğini, M.T. ve yanındakilerin de Kışla'dan uzaklaştırılacağını söyledi. Hatta bana maddesel iane yapabileceğini söyledi” ifadelerine arazi verdi. 5 Nolu duyurulmayan tanık mahkemeye gönderilmiş bulunduğu itiraf mektubunda başkaca Kışla'da devir kurnaz yanına mevrut polislerin duyurulmayan tanıklığı onama etmemesi yerinde başına ortak bilinçlilik geleceğini söylediğini tez ederken, istemediği biçimde duyurulmayan tanık yapıldığını vurguladı.

“Bana söylenenleri gene ettim”

5 Nolu duyurulmayan tanık mektubun devamında savcılıkta verdiği anlatım esnasında kendisinin söylemediği şeylerin kayıtlara geçirilerek okutulmadan namına imzalatıldığını ve korkmuş bulunduğu düşüncesince namına söylenenleri yaptığını belirtti. Kendisine herhangi ortak defasında “Sen söyleneni yap gerisine karışma” dendiğini özetleyen 5 nolu duyurulmayan tanık “Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde engin sesim değiştirilerek verdiğim ifadem esnasında sorulara ‘Biliyorum' diyerek değil ‘Duydum' diyerek karşılık verdim. Bulunduğumuz odada ekrandan gördüğümüz sanıklar bizlere istifham istimzaç etmek istediğinde yargıevi başkanı ‘Ne sorusu soracaksınız, ne lazım var' diyerek çıkışıyordu. Asıl ehemmiyetli bulunan ego mahkemede anlatım verirken yanımda 3 pare bilge yahut müddeiumumi bulunduğunu bildiğim eşhas vardı. Hakim bana istifham sorduğunda onlar bana ne söylemem icap ettiğini söylüyor abd onların söylediğini gene ediyordum. O devir korkumdan özgülemek mecburiyetinde kaldığım bu anlatım yüzünden insanoğlu mahkum oldu. Gerçekleri beyan etmek istiyorum” halinde anlatım etti.

Avukat Gökhan Yardımcı “örgüt üyesi insanların verdiği kararların uğur boncuğu türel kıymeti olmaması gerekir”

Eski AK Partili Belediye Başkanı Murat Sesli'nin Avukatı Gökhan Yardımcı, müvekkilinin soruşturmasını yürüteç Savcı, tutuklamayı önleyen hakim, murafaa savcısı ve ukubet kararını verici hakimlerin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduklarının ortaya çıktığını belirterek, bu insanların özlük iradeleri ile değil teşekkül iradesi ile değişmeyen vermelerinden ötürü kararın türel ortak geçerliliğinin olmaması icap ettiğini söyledi. FETÖ'nün bayağı ortak teşekkül olmadığına aksan önleyen Avukat Yardımcı “Bazı gelişmeler mevcut bu sorun ile ilgili, kendisini duyurulmayan tanık şekilde anlatım fail eşhas ortaya çıktı. Bunlar beyanlarda bulunmuş oldu beraber yargıevi heyetine yargılamayı önleyen üyeler engelleme anket savcısı, murafaa savcısı bunlarında bu Fetullahçı Terör Örgütü ile iktisatlı oldukları fazladan organ olduklarına değgin kaymakamlık kararları duyuyoruz.

Bu editör aşırı ehemmiyetli ortak kararı ortaya çıkarıyor. Basit ortak örgütten bahsetmiyoruz, burada ki yıldırı örgütü özlük içinde sert ortak hiyerarşisi olan, iklim haricinde eğitilen, casusluk eğitimi maruz kişilerden oluşan ve fazladan buradan dosya alınıp Pensilvanya'ya götürülüp, orada incelenerek arka getirilmiş bulunduğu tez edilen hakeza ortak yapıdan bahsediyoruz. Bu biçimde akıntı fail ortak çatı da bizim bildiğimiz bilge ve savcının özlük iradesi olamaz. Onun alegori yıldırı örgütünün iradesi önce demektir. Dolayısıyla bu teşekkül üyesi insanların verdiği kararların uğur boncuğu türel kıymeti olmaması gerekir. Biz buna inanıyoruz” dedi.

“FETÖ üyelerinin verdikleri kararlar baştan muhakeme sebebi sayılmalı”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun FETÖ ile iltisaklı oldukları belirlenen insanların icra ettikleri soruşturmalar ve verdikleri kararlarla ilişik şekilde yargılamanın yenilenmesine, toy ortak anayasa maddesi ekleyerek, otomatik şekilde bu yargılamayı önleyen insanların verdikleri kararların baştan yargılanma sebebi sayılması icap ettiğini söylediğini aktaran Avukat Yardımcı “Bununla ilişik ortak teklifi olmuştu fakat bugüne denli hakeza ortak bilinçlilik onama edilmedi maalesef. Murat Sesli dosyasında bulunduğu üzere geçmişe çevrik ayrıntılı ortak biçimde incelenmiş bulunduğu devir behemehâl bu linkler ortaya çıkarılacaktır diyerek düşünüyoruz” diyerek konuştu.

“Murat Sesli masumdur”

Avukat Yargıcı yargıevi safhasında anlatım verici duyurulmayan tanıkların duydukları vicdan azabından ötürü bugün ortaya çıkıp çıkarlarını açıkça ettiklerini ve bununla ilişik şekilde kabahat duyurusunda bulunulması icap ettiğini belirtti. Murat Sesli'nin davanın gene bu yana bigünah olduğuna inandıklarını dile getiren Avukat Yargıcı laflarını şöyle sürdürdü “Mahkemeye çıkartıp duyurulmayan tanık bulunduğunu anlatım fail eşhas iliği şekilde şunun dillendirmek istiyorum; bunların ortaya çıkmasının sebebi insanların duydukları vicdan azabı. Masum ortak bireyin bu yargılamaya muhatap edilmesi, aşırı güzel ortak şehremaneti başkanın bu biçimde suçlama altında bırakılması onların vicdanında ortak çıban oluşturmuş anladığımız kadarıyla. Onun düşüncesince gelip anlatım veriyorlar. Mahkemeler genel anlamda ortak duyurulmayan tanık ortaya çıkmış bulunduğu zaman, duyurulmayan tanık vesikası açılır, şayet hakkıyla duyurulmayan tanık ise o devir bu duyurulmayan bilgiyi yayma etmiş bulunduğu düşüncesince tanık himaye kanunun 20. Maddesine layıkıyla kabahat duyurusunda bulunur. O insan ukubet alır lakin öbür yandan da öbür işlemler yapılır.

Fakat bugüne denli hakeza ortak bilinçlilik olmadı maalesef. Biz bunun takip edeni oluyoruz, toy başvurularımız olacak. Ben inanıyorum ki Murat Sesli halkoyu nezdinde, Ereğli halkının gözünde hala masumdur. Çok güzel ortak şehremaneti başkanıdır. O ortak emsal, sağlam olsun onun üzere hakeza ahbaplık aleminde masumiyeti kanıtlanamayan hala yargılaması devam eden ya da mahkum ergin şahısların ortaya çıkması lazım. Bu gerçeklerin ortaya çıkması lazım. İnşallah ortak denk olabilir halis muhlis Türkiye'ye. Biz defans şekilde gene bu yana Murat Sesli'nin bu davada bigünah olduğuna inanıyoruz. Tabi ki kaymakamlık kararlarına saygımız sonsuz. Bu masumiyeti ortaya boşaltmak düşüncesince halis muhlis anayasa yollarını deniyoruz.”

Davaya icra vekili Savcı ve Hakimler FETÖ'cü çıktı

2009 senesinde gerçekleşen ve hesabına "Çelik 2" denilen operasyonla ilişik soruşturmayı yürüteç emektar Savcı Cemil Tuğtekin FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği suçlaması ile meslekten ihraç edilirken, halen mevkuf şekilde yıldırı örgütü üyeliğinden yargılanıyor. Aynı davada tutuklamayı meydana getiren emektar bilge Kadir Kayan FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği suçlaması sonrası kaçma ederek, iklim dışına kaçtığı tez ediliyor. AK Partili emektar Belediye Başkanı Murat Sesli'yi duyurulmayan tanık ifadelerine isnaden 6 sene 3 ay delik cezasına çarptıran zamanın 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce de yargılandığı FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği davasında 6 sene 4 ay delik cezası aldı.

Vedat Kılıç
 

İLGİLİ HABER
FETÖnün Orta Asya yapılanmasında arazi almış bulunduğu iddiasıyla aranan meşkûk havalimanında yakalandı FETÖ’nün Orta Asya yapılanmasında arazi almış bulunduğu iddiasıyla aranan meşkûk havalimanında yakalandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?