Asayiş

Girdiği evden aldığı anahtarla 250 bin TL’lik otomobili çaldı

Sultangazi'de kimliği belgisiz 4 çirkin şahıs, arakçılık düşüncesince girdikleri ortak apartmandaki halis muhlis daireleri tekerlek tekerlek arama etti. 4 saniyede girdikleri apartmanda tamamı daireleri arama fail şahıslar, girdikleri ortak daireden 2 nüsha el telefonu ve 250 Bin TL t

Girdiği evden aldığı anahtarla 250 bin TL’lik otomobili çaldı
04-01-2022 17:23

Olay, 29 Aralık 2021 haset zaman 04:30 sıralarında Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müşterek apartmanı gözüne kestiren hırsızlar araç ile yapının önüne geldi.

Daha sonraları kapüşonlu ve yüzlerinde cerrahi peçe mevcut 4 hırsızdan 3'ü ellerindeki ekip ile 4 saniyede yapının kapısını açarak hapishane girdi. Diğeri ise araçta bekledi. Apartman içinde etraflı daireleri arama fail şahıslar, henüz sonraları müşterek daireye girdi.

Hırsızlar, girdikleri evden 2 nüsha cep telefonu, müşterek hacim bezek eşyası, müşterek hacim mal ve 250 Bin TL tutarındaki otomobil anahtarını alıp çıktı. Ardından daireden ayrılan 3 hırsız, girdikleri evden aldıkları otomobil anahtarı ile indikleri sokakta araçları tekerlek tekerlek arama etti. Uzaktan komuta ile buldukları vasıtaya binen kişiler henüz sonraları görüngü yerinden ayrılarak kayıplara karıştı. Olay sonrası vaziyeti ayırt fail Mehmet Solak, karakola derece derece şikayette bulundu.

4 saniyede girdikleri binadan 9 dakikada çıktılar

Kapşonlu ve yüzlerinde cerrahi peçe mevcut 4 şahsın gerçekleştirdiği arakçılık olayında, apartman kapısını 4 saniyede açarak binaya girdi. Apartmandaki daireleri tekerlek tekerlek arama fail kişiler kestirmece 9 bugün sonraları binadan ayrıldı.

Şüpheli kişilerin o anları kamerada

Yaşanan arakçılık vakasında gözlerine kestirdikleri binaya otomobil ile mevrut 4 hırsızın o anları düzenlilik kamerasına yansıdı. Görüntülerde otomobil ile çıkmaz üstünde duran şahıslardan 3'ü araçtan inerek binaya girmiş olduğu görülüyor.

Çalınan aracın en akıbet Bağcılar'da müşterek arakçılık vakasında kullanıldı

Aracı çalınan Mehmet Solak, “Olay 29 Aralık haset zaman 04.30 yakınlarında oldu. Kimliği belgisiz maskelenmiş 4 şahıs araç ile gelmiş olarak kapıdan içeriye 3 insan giriyorlar. Kapı şifreli fakat ellerindeki aygıt ile kapıyı açmaları 4 saniye sürüyor. 4 saniye içinde kapıyı açıyorlar. Binadaki etraflı kapıları yokluyorlar. En akıbet benim daireme giriyorlar. Dairemden 2 nüsha cep telefonu, eşimin çantası, benim cüzdanım ve arabamın anahtarlarını alarak binadan ayrılmaları 9 bugün sürüyor. 9 Dakika sonraları aşağıya inerek benim aracıma binerek geldikleri gayrı araç ile bu arada 2 taşıt art arda gidiyorlar. Binaya girip çıkmaları 9 dakika. 1 tanesi güdücü bulunan 4 şahsın o anları kameraya yansıyor. Hepsi kapşonlu ve maskelenmiş şahıslar. Hesapladığımızda 250 - 300 Bin TL yöresinde zararımız var” dedi.

Polis ekipleri görüngü sonrası şüphelileri tespit etmek düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Burak Uğur - Hasan Tik - Selim Bayraktar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?