Sağlık

'Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun'

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Normal burun delikleri, sert pozisyonda karşıya bakarken benzeşim görünmeli, açık asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen ortak muamelat bulunduğu düşüncesince cerrahi müdahale esnasında kullanı

'Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun'
07-12-2021 14:36

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplastide şu demek oluyor ki burun estetiğinde burun deliklerinin ne olması gerektiğine müteallik ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Soylu, burun deliklerinin, içerisinden hayatın birlikte numara gerekliliği bulunan nefesin geçtiği, burnun en ehemmiyetli kısımlarından bir tanesi bulunduğunu belirterek, “Burun delikleri işlevsel namına bu denli ehemmiyetli olmasının beraberinde burnumuzun ve yüzümüzün güzelliğine de katkıda bulunur. Burun estetiğinin, cerrahlar düşüncesince ayarlanması, düzenlenmesi en kompleks ve ağır müşkülat içeren kısmıdır. Burun delikleri, burun köklü ucuna kadar, belli yahut belli sıfır halis muhlis hastalıkların toplanarak yansıdığı yerdir. Burun delikleri, çatı namına burun tabanı, burun mutedil bölmesi ve burun taraf duvarları kabilinden oluşturulur. Bu yapıların birinde yahut birkaçında mevcud mesail burun delikleri problemleri namına karşımıza çıkar” dedi.

“İdeal burun delikleri sekte halinde ve benzeri olmalıdır”
İdeal burun deliklerinin istirahatte, egzersizde ve uykuda ferah ferah soluk alınabilecek genişlikte ve güçte olması gerektiğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, “Şekil namına burun delikleri gönül rahatlığı bakışta gökyüzünde uçar birlikte martının kanatlarının almış bulunduğu şekle benzeri ve mütenazır olmalıdır. Tabandan karın kaldırılarak bakılınca ise mecmu aya hastanın beniz özelliklerine ve burun ucu yüksekliğine müteallik namına ya eşkenar ve ya ikizkenar müselles halinde olmalıdır. Burun deliklerinin ise orantılı değer tabii çeşidi ki herkeste bu halde olmayabilir, sekte yolunu andırmalıdır. Şunu unutmamak icap eder ki halis muhlis şahısda az yahut baş döndürücü beniz asimetrisi vardır. Yani yüzümüzü birlikte elmayı ikiye böler kabil böldüğümüzde herhangi birlikte dü yanı upuygun bire birlikte değildir. Dolayısıyla yüzümüzün birlikte unsuru bulunan burnumuzun da dü yanının denktaş yahut yalnızca bire birlikte olması beklenmez. Kafamızı kaldırıp aynada burnumuza alttan cankulağı baktığımızda burun deliklerimizi upuygun bire birlikte yahut denktaş gitmek çoğumuzda beklenir değildir. Normal burun delikleri, sarp pozisyonda karşıya bakarken ki bu alışılagelen taayyüş pozisyonudur, benzeri görünmeli, belli asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin simetrisi, hastalarımızın da muhik namına en baş döndürücü akıl duydukları konudur. Bu bölgenin doğallığı ve yaratılışı baş döndürücü hususi birlikte yapıya sahiptir. Cerrahi ondan sonra doğallığını yitirmesi, belli asimetri olması yahut soluk kabul etmek düşüncesince ehliyetli olmaması akıl konusu olmaktadır” halinde konuştu.

“Gereğinden birlikte tomar tasgir soluk sorunlarına defa açabilir”
Doç. Dr. Soylu, laflarını şu halde sonlandırdı: “Biz burun cerrahları bu alanda baş döndürücü henüz müşkülpesent ve tetik birlikte emek vermek yapmaktayız. Burun mutedil bölmesi akla yatkın birlikte halde revize ve belli beniz asimetrisi sıfır hastalarda burun delikleri çoğu kez mütenazır olacaktır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen birlikte muamele bulunduğu için, cerrahi müdahale esnasında kullanıldığında soluk almada sıkıntı olabildiği anlamında en küçük birlikte duraksama mevcut ise tasgir işlemi yapılmamalı, iyilik tamamlanmasından sonradan baştan değerlendirilmelidir. İyileşmeden sonradan hastanın nefesi enine boyuna ehliyetli ancak burun delikleri gereğinden birlikte tomar büyük görünüyorsa dernekevi duyum yitimi altında ek birlikte muamele namına çelimsiz müddette tamamlanabilir. Her enli burun deliği küçültülemeyebilir. mesela burun delikleri levent boylu ve enli ancak burun tabanı elverişsiz bulunan hastalarda, burun deliklerine tasgir işlemi yapılmamalıdır. Bu hastalarda burun deliklerini açıkça markajcı burun tabanındaki küçük birlikte kıvrımdır ve bu alınırsa düzeltilmesi baş döndürücü güç soluk sorunlarına defa açabilir. Son namına canlı meslektaşlarıma, burun deliği tasgir işlemini beklenir basamak yapmamalarını şayet baş döndürücü gerekliyse ameliyatın en akıbet evresinde ve aşırıya kaçmadan yapmalarını kaynak ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?