Ekonomi

GAZBİR: Doğal gaz, kömür ve LPG'den elan iktisadi ve çevreci

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliğince doğal gazın konutlarda ithal kömür ve LPG'ye mucibince şimdi konuşu ve çevreci bulunduğu bildirildi.

GAZBİR: Doğal gaz, kömür ve LPG'den elan iktisadi ve çevreci
12-01-2022 11:08
İstanbul

GAZBİR'den meydana getirilen açıklamaya göre, Türkiye'de 4 şahsiyet birlikte ailenin yaşamış olduğu ve averaj 100 metrekare açık bölgeye erbap birlikte konutta ısınma, ısıdam su ve pişirme gayeli kendisine gaz kullanımının maliyeti ile ayrımsız enerjinin linyit kömür, ithal kömür ve LPG ile elde edilmesi yerinde oluşan salname mahrukat maliyeti gündeş çevre ünite tutarları asal alınarak hesaplandı.

Bu hesaplamaya göre, Türkiye'de birlikte bölük ısınma, ısıdam su ve pişirme gayeli kendisine yılda averaj 975 metreküp gaz tüketirken, ocakta mesken tüketiminde muteber fiyatlarla salname averaj maliyet 2 bin 600 lira, maaş averaj maliyet ise 217 liralık kendisine hesaplandı.

Doğal gaza nazaran benzeşim erke eşdeğeri asal alınarak istinas gayeli ithal kömür, ısıdam su ve pişirme düşüncesince LPG tulum kullanılması yerinde salname averaj maliyet 9 bin 964 lira, maaş averaj maliyet ise 830 liralık oldu.

Isınma, ısıdam su ve pişirme gayeli erke giderinin maaş açık minimal sevap içerisindeki oranı ithal kömür ve LPG kullanılması şeklinde yüzdelik 20, gaz kullanılması yerinde yüzdelik 5,1 kendisine hesaplandı.

Türkiye'de konutlarda konfor sıcaklığı beklentisinin Avrupa ülkelerine gereğince 2 etap elan faziletli olmasının mahveden faturalarında artışa sebep olabildiğine ayraç edilen açıklamada, "Isı kayıplarına erinç çatı yalıtımı karışma lüzumlu mefkûre tedbirlerin katılması ehemmiyet sunma etmektedir. Tasarruf ve termik bereket düşüncesince ısıdenetir uygulaması mecburi bir duruma getirilmelidir." ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?