Politika

Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metrosunun test sürüşünde 120 km hıza ulaştı

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının test sürüşünü oluşturan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,” İnşallah bitmeme fail yedi metro hattımızı da 2023 yılı içinde de tamamlayarak 103 kilometre namına İstanbulluların hizmetine sunmanın gururunu ve mutl

Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metrosunun test sürüşünde 120 km hıza ulaştı
08-11-2021 13:54

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattının test sürüşünü gerçekleştirdi. Makinist koltuğuna oturan Karaismailoğlu icra ettiği test sürüşünde 120 km hıza ulaştı. Test sürüşünün arkası sıra metro içinde araştırmalarda mevcut Karaismailoğlu, ”Biraz ilkin 120 km hıza ulaştık trenimizle birlikte. Bu da Türkiye'deki ve hayattaki önde mevrut hızlılardan ortak tanesi aslında. Çok mahdut hızlardan ortak tanesine kazanmış olduk” diyerek konuştu.

“Birkaç ay sonraları yolculu işletmeye başlayacağız”

Metro çalışmalarının aşırı şişman mesai ve envestisman istediğini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bugün aşırı ehemmiyetli ortak eşik İstanbul raylı dizge ve şişko transfer için. Çok ehemmiyetli ortak güneş yaşıyoruz şu anda. Kağıthane'den koruyucu trenimiz İstanbul havalimanına iktiran etmek kıl payı birazdan. Biraz ilkin 120 km hıza ulaştık trenimizle birlikte. Bu da Türkiye'deki ve hayattaki önde mevrut hızlardan ortak tanesi aslında. Çok mahdut hızlardan ortak tanesine kazanmış olduk. İnşallah en endamsız müddette Gayrettepe'den binen vatandaşımızın Kağıthane'ye, Kemerburgaz'a ,Göktürk‘e ve devamında Arnavutköy- Başakşehir ve Küçükçekmece marmaraya denli vasıl 78 kilometrelik ortak hattın ilkin adımı bulunan Kağıthane - Havalimanı arasındaki şimendifer testlerimize başladık. İnşallah bundan sonraları beş altı ay kaldı beş altı ay sonraları da inşallah yolculu işletmeye başlayacağız. Ardından Gayrettepe- Havalimanı metro hattını açacağız. Devamında Arnavutköy Başakşehir ,Küçükçekmece yerine bitmeme edeceğiz. Tabi bunlar aşırı bulunmaz işler, aşırı bulunmaz işler. Hakikaten aşırı şişman mesai talip işler ve de akçasal olarak, imal maliyeti yerine da aşırı şişman işler. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde İnşallah kılıç İstanbul düşüncesince aralıksız 24 vakit çalışıyoruz. İnşallah bitmeme fail yedi metro hattımızı da 2023 yılı içinde de tamamlayarak 103 kilometre yerine İstanbulluların hizmetine sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Test sürüşünün sona ermesinin arkası sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na makinistlik vesikası ve onurluk arz edildi.

Murat Horoz - Gülşah Kahveci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?