Ekonomi

Garantili ikinci el cihaz alım-satımı kayıt dışılığı azaltıyor

Lisanslı restorasyon merkezi çeşidinden yenilenen ikinci el cihazları, salon ve online kanallar üstünden müşterileriyle buluşturan Turkcell'in Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal “Yenilenmiş ikinci el cihazların satışının artması sayesinde, aktüel

Garantili ikinci el cihaz alım-satımı kayıt dışılığı azaltıyor
30-11-2021 16:39

Turkcell, alıcı memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla düzeltilmiş hareketli cihaz kabul etmek yahut ikinci el cihazını harcamak isteyenlere emniyetli alım satım olanağı sunuyor. TSE standartlarına makul süreçlere cemaat ve Ticaret Bakanlığı onayıyla lisanslanmış restorasyon merkezi kanalıyla yenilenen ikinci el cihazlar, Turkcell mağazaları ve online kanallar üstünden satılabiliyor. Şirketten meydana getirilen açıklamaya gereğince bu sayede dileyen tamamı müşteriler, düzeltilmiş cihazları önceden yahut faturalarına ek namına Turkcell'den satın kabul etme olanağına kavuşuyor. Bununla beraberce alıcıların emektar cihazlarını getirerek, satın alacakları toy cihazlarda tenzilat namına kullandıkları ‘Eskisini Getir Yenisini Götür' kampanyası da firmanın mağazalarında bitmeme ediyor. ‘Eskisini Getir Yenisini Götür' kampanyası sebebiyle cihaz hâllenmek isteyenler, avantajlı tekliflerden faydalanabiliyor.

“Müşterilerimize emniyetli ve kanuni alım satım olanağı sunuyoruz”
Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, akıbet çağda ikinci el hareketli yazışma cihazlarının alım-satımında tanıdık artım eğilimini dikkate aldıklarını anlatım ederek, düzeltilmiş cihaz yeğleme fail yahut emektar aletinin satışını yapmak talip her insana kanuni ve emniyetli müşterek alım satım olanağı sunduklarını kaydetti.

Özdal, ikinci el cep telefonlarının satın alınıp yenilenmesinin bundan sonra yönetmelikler çerçevesinde ve Turkcell güvencesiyle yapılmaya başlandığını belirterek, “Eski cihazların yönetmeliklere makul halde lazım parçalarla yenilenmesi ve içlerindeki şahsi verilerin güven içinde silinmesi kabil mevzularda en güzel hizmeti veriyoruz. Şu an elimizde resmi müşterek data olmasa da cep telefonlarında ikinci el satışlarının Türkiye'de iri müşterek sektöre cemaat bulunduğu biliniyor. Güvenli müşterek alım satım ortamının sağlanmasıyla beraberce ikinci el hareketli cihaz pazarının sisteme gireceğini, buradaki ticaretin de Turkcell kabil emin kanallara kayacağını öngörüyoruz.

Bu noktada rastgele müşterek yetkinliği yok satıcılara opsiyon namına nitelik ve data güvenliğini sağlayıp, bu alışverişten ırak duran müşterilerimize de opsiyon sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca fiyatların yükseldiği uygulayım bilimi ürünlerine de opsiyon getirerek, cihazların hem şimdi makul rakamlar bununla müşterek taksit pozitif yanları sebebiyle ithalatta azaltıcı ağırlık oluşturacağına inanıyoruz. Turkcell namına bu alandaki dış alım oranlarını da aşağılık çekerek diyar ekonomisine müspet yardım sağlayacağımızı düşünüyoruz. Yasa dışı cihaz ticaretini tevkif amacında da çelimli müşterek aşama bulunan düzeltilmiş ikinci el cihazların satışının çoğalması sayesinde, aktüel mahsulat tamamı kullanıcılar düşüncesince şimdi erişilebilir bir vaziyete gelirken, kayıt dışı el telefonu satılmasında devletin ihsan kaybını da azaltmaya dayanaklık etmek oluyoruz” dedi.

Kadri Özdal akıbet olarak, ikinci el cep telefonlarının yenilenerek esasen kullanıma sunulmasının, ülkemize getireceği konuşu değerin yanı esna sağlayacağı art transformasyon katkısıyla çevreci faydalarının olacağına da uyanıklık çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?