Dünya

Fransızların çoğunluğu acemi yıldan umutsuz

Fransa'da halkın çoğunluğu yaşanmış olan kazançlı teessürat ve afiyet krizi kaynaklı problemlerin bitmeme edeceği sebebi öne sürülerek toy yıla optimist girmiyor.

Fransızların çoğunluğu acemi yıldan umutsuz
31-12-2021 10:34
Ankara

Odoxa BackBone-Consulting Araştırma Enstitüsü, Le Figaro düşüncesince Fransızların 2022'ye girerken ümit ve düşüncelerine bağlı anket yaptı.

Ankete göre, Fransa'da halkın yüzdelik 59'u dünkü senenin 2021'e uyarınca aşırı ayrımlı geçmeyeceğini, ilkin afiyet dalında yaşanmış olan krizin bitmeme edeceğini belirtirken yüzdelik 23'ünde doğacak günlerin şimdi da kötüleşeceği, Fransa'yı çirkin senaryoların beklediği görüşünde.

Yeni senenin iyi başlayacağını umanların payı ise yüzdelik 17'de kaldı.

Fransızlar takatsiz ve yorgun

Yüzde 85 Kovid-19 dolayısıyla 2022'nin müstevli gölgesinde geçeceğini düşünürken Fransızların ehemmiyetli ortak kısmında da bu gidişat dolayısıyla hâlsizlik ve rahatsızlık hakim.

Ülkede 10 insandan 6'sı, doğacak aylarda Sarı Yelekli protestolarına benzeri büyüklükte toplumsal ortak çabukluk görüleceği endişesini taşırken Fransızların yüzdelik 49'unda kazançlı buhran korkusu var.

Yüzde 53, yakın cumhurbaşkanlığı seçiminin aşırı ayrımlı geçmeyeceğini bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçileceğini düşünürken yüzdelik 28 sağcı yavuklu Valerie Pecresse'in seçileceği görüşünde.

Aşırı sağcı adaylar Marine Le Pen yahut Eric Zommour'un seçileceğini düşünenler ise yüzdelik 22 kendisine ankete yansıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?