Dünya

Fransa'nın Martinique adasında hız vakaları zımnında sokağa çıkma yasağı anons edildi

Fransa'nın bahir çok topraklarından Martinique adasında, koronavirüs salgınıyla savaşım kapsamında makbul afiyet ruhsatı uygulamasına hakkında gösterilerde yaşanmış olan sertlik vakaları zımnında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Fransa'nın Martinique adasında hız vakaları zımnında sokağa çıkma yasağı anons edildi
26-11-2021 08:15
Paris

Martinique Valiliğinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, 22 Kasım'dan buyana meydana getirilen eylemlerde hüküm olaylarının yaşandığı, asayiş güçlerine ve çecik müteveccih hüküm uygulanmış olduğu belirtildi.

Sükunet kuruluş edilene derece 19.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilmiş olduğu tabir edilen açıklamada, vakalarda 11 bireyin gözaltına alındığı ve nice silahın ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, aksiyon özgürlüğünün asliye adalet bulunduğunu fakat şiddete başvurulmaması gerektiği aktarıldı.

Adada esenlik kartı uygulamasına gönül rahatlığı meydana getirilen eylemlerde, baş döndürücü sayıda taşıt ve yararsız bidonunu ateşe verilmiş, yollarda blokaj eylemi yapılmıştı.

Güvenlikten mesul yetkililerin icra ettiği açıklamada, tün saatlerinde yangına dahil geçirmek düşüncesince olayların yaşandığı Sainte-Therese Mahallesi'ne mevrut asayiş güçleri ve itfaiye aracı aracı ekiplerine silahla acı edilmiş olduğu kaydedilmişti.

Guadeloupe adasında da sokağa çıkma yasağı gelmişti

Fransa'nın Guadeloupe adasında da Kovid-19 esenlik kartı uygulamasına gönül rahatlığı biraz çağ hüküm olaylarının yaşandığı gösteriler düzenlenmişti. Bu hadisat hesabına 18.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı duyuru edilmişti.

Kovid-19 esenlik ruhsatı uygulaması kapsamında 50 insandan bir tomar kapasiteli bağlı mekanlara, restoranlara, kafeteryalara, beyaz perde salonlarına ve müzelere girişlerde aşıların tamamlandığını yayınlayan doküman isteniyor.

Aşılarını tamamlamayan insanların sonuç 72 saatte mamul olumsuz PCR testi neticelerini göstermesi yahut sonuç 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiklerini kanıtlaması gerekiyor.

Uygulama kapsamında bakımevleri ve şifahane personelleri ile itfaiyecilere Kovid-19 telkih zorunluluğu getirildi. Bu uygulama, ağustostan buyana Fransa'da da uygulanıyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?