Dünya

Fransa'dan, Ukrayna'ya savunma teçhizatı desteği geldi

Fransa hükümeti, Rusya'ya hakkında kazançlı ve nakdî yaptırımları güçlendireceğini belirterek, Ukrayna'ya savunma teçhizatı sağlayacaklarını ve Rus şahsiyetlerin nakdî alacaklarını donduracağını duyurdu.

Fransa'dan, Ukrayna'ya savunma teçhizatı desteği geldi
27-02-2022 08:21

Rusya, Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına bitmeme ederken, Fransa'dan Rusya'ya yaptırımları ihya ve Ukrayna'ya dayanak noktası sonucu geldi. Elysee Cumhurbaşkanlık Sarayı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Fransa'nın Rus ordusunun işgaline huzur mücadelesinde Ukrayna'ya elan çok askeri savunma teçhizatı sağlamaya değişmeyen verdiği kaydedildi. Ayrıca Fransa'nın hesaplı yaptırımlar uygulaması da öngörülürken Cumhurbaşkanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iştirakı ile gerçekleşen Savunma Konseyi toplantısında "Ukrayna makamlarına ek savunma teçhizatı ve mahrukat desteği verilmesine değişmeyen verildiğini" duyurdu.

Buna ek olarak, Cumhurbaşkanı Macron'un ise, "Avrupa ve Amerika ile koordineli adına hesaplı ve finansal yaptırımların güçlendirilmesi" ve "Rus şahsiyetlerinin finansal alacaklarının dondurulması düşüncesince millî tedbirler" almasının öngörüldüğü anlatım edildi. Yapılan açıklamalada, Rusya'yı SWIFT sisteminden dışlama ihtimalinin de "Avrupalı ortaklarla" görüşüleceği bildirildi.

Özlem Kaplan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?